Labdarúgás: nagy falat volt a Kisteleknek a Csanádpalota + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kistelek_csanadpalota13_gsEgy kiállítást követően az utolsó félórában kerekedett felül a vendég Csanádpalota a Kisteleken a Csongrád megyei I. osztály ötödik fordulójának zárómérkőzésén.


Kistelek, 200 néző
2013. 09. 15., 16.30
Kisteleki TE
Csanádpalota FC
A mérkőzés befejeződött.

játékvezető: Samu László • asszisztens: Kócsó Tibor Zsolt, Bartucz Ferenc

0
2

Az első félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán, főleg a mezőnyben, ám egy kiváló szabadrúgással könnyen előnybe juthatott volna a hazai együttes. A második játékrész ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a két tizenhatos között pattogott legtöbbet a labda, egészen a hatvanadik percig, amikor az utolsó emberként kétségbeesetten szabálytalankodó Farkas Balázst kiállította Samu László játékvezető. A folytatásban fokozatosan került fölénybe a Csanádpalota, amely román csatárának duplája révén, illetve magabiztos védelmének köszönhetően egyértelmű győzelmet aratott a végig szimpatikusan hajtó, ám a támadó harmadban veszélytelen Kistelek ellen. A tavalyi bronzérmes ezzel már tíz pontos öt fordulót követően, és továbbra sem szakad le az élbolytól.

Labdarúgó megyei I. osztály 5. forduló:

Kisteleki TE – Csanádpalota FC 0-2 (0-0)
Kistelek, 200 néző. Vezette: Samu László (Kócsó Tibor Zsolt, Bartucz Ferenc).
Kistelek: Szalkai – Tóth (Kiss 75′), Bosánszki, Farkas, Mészáros, Rácz, Zámbori, Lévai, Fődi, Rostás, Szél (Lajos 79′). Vezetőedző: Szabó Zsolt.
Csanádpalota: Potoret – Vlad, Varga, Cotuna (Erdélyi 69′), Corbu, Siclovan, Negru, Veréb (Tambor a szünetben), Halász (Luculescu 69′), Goldis, Gabor. Vezetőedző: Molnár László.
Gólszerzők: Negru (65′, 71′).
Sárga lap: Rácz (14′), Tóth (15′), illetve Gabor (28′), Halász (45′), Vlad (72′), Tambor (74′).
Kiállítás: Farkas (60′).

Szabó Zsolt: “Több volt számunkra ebben a mérkőzésben, de két nagy hiba, gondolok itt a kiállításra és a gól előtti szituációra, eldöntötte a találkozó sorsát. A mutatott játék alapján ugyanakkor nem érzem feltétlenül reálisnak az eredménybeli különbséget.”

Molnár László: “Két egyenrangú csapat játszott 60 percig, az akkor történt kiállítás azonban olyan helyzetbe hozta a hazaiakat, amely révén a fizikai fölényünket gólra tudtuk váltani. Ezzel nyertük meg a meccset, a második találat már csak a hab volt a tortán.”

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Samu spori hosszabbítás nélkül lefújta az utolsó általa vezetett focimeccset, amelyen a kiállítást követően masszívabbnak mutatkozó Csanádpalota kétgólos győzelmet aratott, tapadva ezzel az élmezőnyre.

Hatvani, Hatvani és újra Hatvani, a 90. percben Jesenszki György beadását vágta a léc alá, ezzel 6-0-ra győzött a HFC Nagymágocson.

86′
Nagyszerű kontrát vezetett a Csanádpalota egy Kisteleki szögletet követően. Corbu ugratta ki a félpályáról Gabort, aki a tizenhatosig futott Fődivel, végül a hazai védő blokkolásáról szögletre pattant a játékszer.

Hatvani József nagyon elkapta a fonalat, 18 méterről zúdította a lasztit a nagymágocsi kapu jobb alsó sarkába, a 82. percben ezzel már 5-0-ra vezet idegenben a HFC.

79′
Újabb változás a Kisteleknél: az észrevétlen Szél Róbert helyét Lajos Tamás veszi át. Közben a túloldali szurkolói csoportosulás egyik tagja üvölti éneklő hangon véleményét valakinek a felmenőiről, rekedt és minden bizonnyal alkoholittas szólamaiból nem lehet kivenni, kivel vagy mivel elégedetlen.

no images were found

Gyorsjelentés ismét Nagymágocsról, ahol potyognak a gólok: a 79. percben Varga M. jobb oldali beadását az apró termetű Hatvani fejelte a léc alá, ezzel már 4-0-ra vezet a Vásárhely.

75′
Cserélnek a nagy bajban lévő hazaiak, Tóth Ádám helyett Kiss Tamás a pályán.
74′
Tambor csúszott rá hátulról Rostás István bokájára.
72′
Vlad kaszálta el a jobb oldalon előretörő Zámbori lábát, sárga lapot kapott az iménti gólpassz-adó.
71′
GÓÓÓL! Az előrehúzódó Vlad ment végig a hazaiak védelmén, majd az érkező Negru elé tálalt, aki 11 méterről, Szalkai mellett a kapuba gurított. 0-2
69′
Kettőt cserél Molnár László, a csapatkapitány Halász Mátyás, illetve Cotuna helyét Erdélyi és Luculescu veszi át. A karszalag Varga Csaba kezére került.
68′
Kis híján egyenlített a Kistelek: Lévai Mihály alapvonalhoz közeli szabadrúgását a röviden álló Goldis fejelte ki. Az ellentámadásból Negru is gólt szerezhetett volna, ám 14 méteres lövése a ketrec fölött hagyta el a játékteret.
65′
GÓÓÓL! Egy beívelés utáni lepattanót Negru vágott 16 méterről a hazai kapuba. A Kistelek mostmár nem csak ember- de gólhátrányban is van!

no images were found

64′
Egy szögletet követően Negru fejelhetett kapura, öt méterről szabadon, a kísérlet azonban eltévesztette a kaput.

A 66. percben harmadszor is betalált a HFC Nagymágocson: Nagy András indította a bal oldalon Szabó Márkot, kinek centerezését Hatvani József váltotta gólra, 0-3 ezzel.

61′
Corbu a hattagú sorfalat találta telibe…
60′
Farkas Balázst állítja ki a hazaiak oldaláról a játékvezető, miután lerántotta utolsó emberként a gólhelyzetben kilépő Cotunát. A vendégek ezzel párhuzamosan kiváló szabadrúgáshoz jutottak, tizenhat méterre a kaputól.
58′
Negru lódult meg a bal szélen, a tizenegyes pont magasságából belőtt labdája viszont túl mélynek bizonyult, az érkező csatárok egyike sem ért oda időben. A játék irama megfelelőnek mondható, de rengeteg pontatlanság jellemzi.
55′
Eddig csendesen telt a második félidő, most azonban Siclovan lövése egy hazai védő kezén változtatott irányt a tizenhatoson belül. Samu spori azonban két kezét felemelve jelezte, hogy nem áll meg a játék.

Újabb információ Nagymágocsról: Varga Máté beadása után Huszka Milán lőtt a hazai kapuba, góllal kezdte a második félidőt a HFC, mely így már 2-0-ra vezet.

46′
Folytatódik a mérkőzés, egyetlen változást jegyezhetünk fel a pályán: a csanádpalotai oldalon Veréb ment le, Tambor állt be helyette.

no images were found

A másik mai mérkőzésen, a Nagymágocs – Hódmezővásárhelyi FC összecsapásán a félidőben 0-1 az állás, a gólt Nagy András rúgta be.

SZÜNET

45′
Samu László lefújta bírói pályafutása utolsó első félidejét, amelyet harcos játék jellemzett. A hazaiak könnyen vezetést szerezhettek volna egy szabadrúgással a játékrész közepén, de a vendégeknek is megvoltak a maguk helyzetei. Gól egyelőre nincs, de mindenképpen izgalmas második 45 percre van kilátás. A partjelző számára örömhír, hogy az őt hevesen kritizáló, kevésbé kellemes küllemű vendég-ultra megtalálta lelki békéjét.
45′
A csanádpalotai Halász Mátyás sárgult be, miután lerántotta ellenfelét.
38′
Egy negyven méteres szabadrúgásból elvégzett fölívelés a vendégek védőinek feje meleltt elszállva Tóth Ádámot találta meg, aki azonban a nem várt labdát tíz méterről reflexből két méterre a kapu mellé fejelte. A félidő második felében érezhetően kijött az enyhe szorításból a Kistelek, főként a hazaiak birtokolják a labdát. Az idilli képek kiegészítve egy szivárvány jelent meg a pálya felett.
32′
Egy kevésbé kellemes küllemű vendég-ultra percek óta szidja a partjelzőt, csapata vélt sérelmei miatt. Az elhangzó hasonlatok, megszemélyesítések és egyéb irodalmi fogások nem tűrnek virtuális nyomdafestéket, ezért nem is osztjuk meg őket. Közben Negru kis híján bevette Szalkai kapuját, a kapus őt eltaláló felszabadítása közben. Végül a kapu mellé pattant a labda.
29′
Az iménti fault kapcsán megítélt szabadrúgást Lévai Mihály durrantotta kapura, Potoret hatalmas bravúrral, a levegőben úszva mentett szögletre.
28′
Gabor Viorel követett el egy szabálytalanságot térfele közepén csanádpalotai részről, lapot kapott.
26′
Jelzi a Kistelek is, hogy a pályán van: a középen támadó Rostás kiváló indítást kapott a jobb szélről Tóth Ádámtól, a kimozduló Potoret kellően rémisztőnek bizonyult, így elcsíphette a labdát az azt átvenni nem tudó hazai csatár lábáról.
25′
Siclovan végezhetett el szabadrúgást középről, 25 méterről. Gyenge próbálkozása azonban Szalkai kapus kezei között elhalt.
23′
A csanádpalotai támadó, Negru maradt a földön egy ütközést követően, a beérkező ápoló vizes kulacsa azonban megtette a hatást.
22′
A hazaiak csapatkapitánya, Rostás István terül el védője szorításában nagyot ordítva a tizenhatoson belül. A kisteleki szurkolók felhördülése ellenére Samu spori sípja néma maradt.
17′
A csanádpalotai Siclovan ment el a bal szélen. Lapos beadása az előrelépő Vladot találta meg, de a román összjátéknak egy gyenge keresztbelövés lett a vége. Az utóbbi percekben kissé áttevődött a játék a hazaiak térfelére.

no images were found

15′
Tóth is besárgult, miután lerántotta a bal oldalon kitörni készülő Verébet.
14′
A hazai Rácz Zoltán kapott sárga lapos figyelmeztetést a játékvezetőtől, miután Veréb Tamás az arcához kapva elesett a védő mellett. Véleményes, hogy történt-e valóban ütés is.
10′
Corbu nagyon aktív: a vendégek kilences mezben játszó mélységi irányítója harmadszor is lövésre szánta el magát a tizenhatos előteréből. Ezúttal körülbelül két métert tévesztett vertikális irányban. Az első tíz perc javarészt meddő mezőnyjátékkal folyt, a csapatok keresik egymások a fogást
7′
Megint Corbu próbálkozhatott lövéssel, ezúttal 25 méterről – nagyjából három métert tévesztett oldalsó irányba.
3′
MEgvan a mérkőzés első lövése: Corbu próbálkozott harminc méterről középről, de az erőtlenre sikerült kísérletet könnyedén fogta Szalkai.
1′
Elkezdődött a mérkőzés, a Csanádpalota hozhatta játékba a labdát!

16.25 A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a játékvezető Samu László húsz év bíráskodás után utolsó mérkőzésén fúj. Érdekesség: az első megbízása is egy Csanádpalota – Kistelek találkozóra szólt!

no images were found

16.15 Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok pedig a pályán melegítenek. Felhős,de nem túl hűvös idő fogadja az együtteseket. Piros mezben lép pályára a Kistelek, sötétkék szerelésben pedig a vendég Csanádpalota játszik. Nemsokára érkezik Samu játékvezető, és kezdetét veszi a mérkőzés.

16.30-kor Samu László sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: a hétvége összes megyei eredménye + TABELLÁK, VIDEÓK

Default thumbnail
Következő sztori

A csillagszemű juhászt mutatják be a magyar népmese napján Újvidéken

Legutóbbi hasonló cikkek