Sport

Labdarúgás: paprikás meccsen fordított a Vásárhely + FOTÓK

Labdarúgás: paprikás meccsen fordított a Vásárhely + FOTÓK

2013. szeptember 22., vasárnap
Labdarúgás: paprikás meccsen fordított a Vásárhely + FOTÓK
hfc_algyo_mj 25

Szinte eseménytelen első félidő után, indulatoktól sem mentes, paprikás második játékrészben vert helyzetből állt fel és nyert a HFC.

Hódmezővásárhely, 300 néző
2013. 09. 22., 16.00
Hódmezővásárhelyi FC
Algyő SK
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Telek András • asszisztens: Görgényi András, Rakonczás Zsolt
2
-
1

Nem indult túl nagy lendülettel a találkozó, sőt már az első perceket követően sejteni lehetett, hogy nem ez lesz a bajnokság leggólzáporosabb és legszebb futballt hozó mérkőzése. A küszködős alacsony színvonalú első játékrész monotonitását néha egy-két keményebb belépő, illetve

Pataki Sándor

váratlan, potyaízű szabadrúgásgólja törte meg, amivel a vendégek kerültek előnybe. Fordulás után aztán hamar elszabadult a meccs, és gyorsan ki is csúszott a játékvezető kezéből. Egymást érték a keményebb belépők, a tévesen beintett lesállások amik rendre a hazai csapat gyors akcióit akasztották meg, s az egyre feszültebbé váló játékban is mind több teret kaptak a rúgások - a labda helyett az ellenfél lábába.

Laczkó János

második sárga lappal történt kiállítását követően, a nem sokkal annak utóéleteként kialakuló, 16-oson belüli tumultuózus jelenet nyomán befújt büntetőből egyenlítettek a hazaiak

Varga Máté

révén, ám a kedélyek ezt követően sem nyugodtak meg. Egy időre egalizálódott a két csapat létszáma is

Nagy András

második sárgája után, igaz, ez sem tartott sokáig, mert az algyői

Koza Zsolt

is idő előtt mehetett zuhanyozni egy teljesen felesleges és durva szabálytalanság után. A szituációt követő szabadrúgást

Konc Adrián

varrta be kíméletlenül a vendégek kapujába, a HFC javára fordítva a találkozót. A meccs hangulata semmivel sem lett nyugodtabb, jóllehet az utolsó 20 percre jutott valamennyi futball is, erről hazai részről

Hatvani József

és Konc gondoskodott elsősorban, ám ziccereiket rendre elhibázták, pedig többször is eldönthették volna a találkozót. A vendégek részéről a gólszerző Pataki Sándor játéka és lövése érdemel elismerést, továbbá ki kell emelnünk a számtalan alkalommal bravúrral védő kapusokat,

Vasas Gábort

és

Szűcs Marcellt

is. A 7. fordulóban, szeptember 28-án a Hódmezővásárhely Szegedre látogat az FK elleni 19 órás kezdésű, villanyfényes meccsre, míg az Algyő a Mórahalmot fogadja ugyanaznap 16 órától.

Labdarúgó megyei I. osztály 6. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC - Algyő SK 2-1 (0-1)

Hódmezővásárhely, városi stadion, 300 néző. Vezette: Telek András (Görgényi András, Rakonczás Zsolt)

HFC:

Vasas G. – Varga M., Antal, Tóth J., Szakál (Huszár 87'), Kökény (Keller 58'), Nagy A., Szabó M. (Varga R. 72'), Huszka (Jesenszki 67'), Konc A., Hatvani J.

Vezetőedző:

Dezső Ferenc.

Algyő:

Szűcs M. - Koza, Gyimesi, Gonda, Daróczi, Laczkó J., Takács R., Kohajda (Mohácsi 59'), Pataki, Hegedűs (Kiss B. 84'), Hadár.

Vezetőedző:

Takács Zoltán.

Gól:

Varga M. (54' - tizenegyesből), Konc (74'), ill. Pataki (33')

Sárga lap:

Antal (23'), Nagy A. (35', 62'), Kökény (45'), Varga R. (90+4') ill. Laczkó (20', 51'), Daróczi (29'), Hadár (53'), Pataki (68'), Szűcs (72'), Hegedűs (77').

Kiállítás:

Nagy A. (62'), ill. Laczkó (51'), Koza (72'). Dezső Ferenc:

"Az első félidőben fásultan játszottunk, a másodikban felfogtuk, hogy ez az eredmény nem jó nekünk. Agresszívebb, letámadóbb játékot kezdtünk játszani, s ez eredményre vezetett. A végén magunknak tettük nehézzé a meccset azzal, hogy száz százalékos ziccereket hibáztunk el."

Takács Zoltán:

"Ami itt ma velünk történt az vérlázító és felháborító! A játékvezető ténykedését elfogadhatatlannak ítélem meg, mert nyugodtan kijelenthetem: megfordította a mérkőzést. Ajándéktizenegyessel, kiállításokkal, és rendre az összes ítéletével minket sújtott! Ami ma itt labdarúgás és játékvezetés címén folyt, rendkívül egyoldalú volt. Nagyon fel vagyok háborodva, és ezt ki kérjük magunknak az egyesület, az Algyői Sport Kör nevében!"

Online közvetítésünk:

90+5'
A spori lefújja a flúgos futamot. Fordított és nyert a Vásárhely ezen a rendkívül feszült találkozón.
90+4'
Pataki vágná fel a labdát, Varga Róbert száll bele, ez is sárga, mert kezez, és nem volt leszorítva.
90+3'
Konc kap töküresen százas ziccert érő labdát. Rávezeti a kapura, totyog kicsit, míg be nem éri a bekk, majd fölé durrant.
90+2'
Szűcs kirúgása után Kiss Bence húzza meg a jobb oldalt, majd kiszorítva lő a hosszúra, Vasas vetődik nagyot.
90'
Szűcs jól fut ki 30 méterre, Hatvani elől szerzi meg a labdát, aztán kicselezi amolyan higuításan. Daróczinak pazszol ő is cselez egyet. Hidegvér.
89'
Huszár önfeláldozó csukafejessel ment a gólhelyzetbe kerülő vendég támadó elől. Négy perc hosszabbítást jelez a spori.
88'
Nyom az Algyő, Pataki szabadrúgását vágják ki a védők, majd a vendégek támadásának újabb rohama lesen hal el, bár késve intik be.
87'
Huszár Lajos jön Szakál helyett a hazaiaknál.
85'
Atyaég, mekkora ziccert hagy ki a HFC! Kelelrhez kerül üresen a labda a 16-oson belül, oda lőhetne ahová akar, de megijed Szűcstől, legurítja, érkezik balról Konc, laposan a rövidre lő, bele Szűcsbe.
84'
Hegedűs helyett Kiss Bence benn.
82'
Újabb benézett hazai les borzolja a lelátói kedélyeket.
81'
Daróczi tör be erőszakosan a hazai 16-osra a bal oldalon, majd leüti Jesenszkit, megússza.
80'
Algyői szabadrúgás a jobb oldalról, elszáll mindenki felett.
77'
Hegedűs csúszik be rosszul, elterül a vásárhelyi játékos. Szabadrúgás után Szűcs fogja a fejest. Közben a lelátón kisebb lökdösődés pár hazai és vendég drukker között, közbelép egy rendező. A szájkaratét inkább nem idézzük...
74'
GÓÓÓL!Konc Andrián a vinklibe vágja a 24 méteres szabadrúgást, miután elültek az indulatok átmenetileg. 2-1!
72'
Koza kőkeményen rátart Varga Róbert lábára, amikor már nincs nála a laszti, villan a piros! Szűcs kapus reklamál, neki sárga jár. Őrület, mi megy ezen a meccsen!
72'
Szabó Márk helyére Varga Róbert érkezik a hazaiaknál.
71'
Hatvani ugrik ki jól és szakad el a védőjétől, a 16-oson belül már csak Szűccsel áll szemben, azonnal lő - az arcát védő kapus bravúrral hárít.
70'
Akadnak indulatok a lelátón is, való igaz, alaposan benéznek pár szituációt a sporik. Most például Daróczi ragad benn, mégis lesen intik le a hazai attakot.
68'
Pataki sem kíméli ellenfelét, ez is lap. Keller adja be élesen a szabadrúgást 32 méterről, Antal és Hatvani a kapu előtt, a fejesről előbbi lemarad, utóbbi kapura lő, a hosszúra tart, mellé.
67'
Jesenszki váltja Huszkát a HFC-nél.
66'
Két veszélyes, ám eredménytelen algyői helyzet jelzi az átmeneti vendégfölényt.
62'
Nagy András felesleges szabálytalansága ér sárgát a félpályán, ő is mehet zuhanyozni, mert ez már a második neki. Kiegyenlítődik a létszám.
59'
Mohácsi jön Kohajda helyett a vendégeknél.
58'
Kökény Keller csere a hazaiaknál. Kohajda ugrik ki aztán jól, de Vasas kitör a kapuból, a 16-os sarkánál vetődik a labdára. Kohajda lenn marad, de a spori nem látott szabálytalanságot.
56'
Felpörög a meccs, most Hatvani törhet kapura Szűcs helyezkedik jól a közeli löketnél. Aztán a túloldalon Pataki tologat, 24 méterről nagyot lő, Vasas szépen véd.
55'
Félpályán most megy a rugdosás, a spori figyelmeztet szóban. Elszabadulni látszanak az indulatok, heves lelátói indulatok.
54'
GÓÓÓL! Varga Máté magabiztosan a léc alá bombázza a tizit, 1-1!
53'
A kezezés utáni szabadrúgáskor Nagy Andrást lökik fel még a sípszó előtt a 16-oson belül, szóbeli figyelmeztetés. Ismétléskor Hadár esik nagyot, de a spori úgy látja ellökött valakit, sárga lap és tizenegyes!
51'
Laczkót engedi vissza a spori, akik egyből kezez is, ám ez a második sárgája, így egyben piros is. Létszámfölénybe kerül a HFC.
49'
Laczkó marad lenn az iménti kapu előtti ütközések nyomán, ápolni kell. A hazai drukkerek szerint ez szerves része a vendégek időhúzó taktikájának.
48'
Vásárhelyi szabadrúgás száll be jobbról, Kökény robban be, fölé stukkol.
47'
Nyom a HFC, szöglet utáni tili-toli végén a bal oldalról a 16-os sarkáról Szabó Márk ível kapura, Szűcs kissé alászalad, belepaskol, úgy tűnik a kapuba hullik, de mintha egy göröngyön pattanna meg, kifelé perdül...
46'
Az algyőiek kezdik a második félidőt.
SZÜNET!
45+1'
Telek sporttárs véget vet az első félidőnek.
45'
Kökény tart oda Kohajdának a félpályán az oldalvonalnál, villan a sárga, így most már eldőlt, hogy nem ő kapott az előbb - legalábbis piros nem kerül elő.
43'
Daróczi teker be a 16-os bal sarkáról 18 méterről egy szabadrúgást, a berobbanó Hadár elől épp csak sikerül kivágni a védőknek.
42'
Kétségtelenül megélénkült a gól óta a mecs, feszültebb is lett, de nem mondanánk még sportszerűtlennek. A Vásárhely szorította az utóbbi percekben kapuhoz az Algyőt eredménytelenül, Szűcs védett nagyot.
36'
Mindenesetre a szabadrúgás jár, jó 35-ről suhintja rá Gonda középről, Vasas látványosan repül a sarokra és leszedi a félmagas labdát gyönyörű mozdulattal.
35'
Kökény kemény belépőjére reklamál mindenki lapot algyői részről, villan is, de úgy tűnik, a reklamáló Nagy Andrásnak.
33'
GÓÓÓL!Pataki újabb szabadrúgása egy előbbi rossz után, most szépen ívelődik be a labda a kapu elé a bal oldalról az oldalvonaltól, nem jönnek a fejesek benn, ez meglepi Vasas kapust, aki nem tudja megfogni a labdát, ami kvázi bepattan róla. Igazi potyával, 0-1!
32'
Bár ne lenne igazunk, de jelen állás szerint annak is örülhetünk, ha csak egy gól is születik.
29'
Daróczi is sárgul egy csúnya belépő után a vendég középpálya szélén. Sok a szabálytalanság, kevés a foci, egyre több a szöveg.
28'
Hatvanin csetlik-botlik át Laczkó, így jó a hazai támadónak, aki meg is indul, cselezget, majd 25 méterről laposan nagyon gyengén gurít.
25'
Fél félidőn is túl megállapíthatjuk, hogy az iram távolról emlékeztet egy gyengébb enbéegyes meccsére. De csak nagyon-nagyon távolról...
24'
Újabb vitatható lesintés sújtja a Vásárhelyt.
23'
Antal Krisztián lép oda Hegedűsnek, ez is sárga.
22'
Két vásárhelyi is jól mozdul a labdára a vendég 16-oson belül, de lesen intik le Hatvanit. Kap a spori hideget-meleget a lelátóról.
20'
Teljesen felesleges sárgát gyűjt be Laczkó János, miután nem enged elvégezni egy szabadrúgást a félpályán. Semmi nem múlt a szituáción.
18'
Gyimesi akasztja meg a kibontakozó algyői rohamot, Hatvani marad lenn. Megy a gyúró, de gyorsan gyógyul a hazai támadó.
17'
Hatvaninak beszúrt labdát mentenek szögletre a vendég bekkek. A korner elpattog mindenki között, majd kezet reklamálnak a hazaiak, de a spori kifelé int. Többen is értetlenkednek az ítéleteken mindkét oldalon, pedig ez nem vízilabda...
14'
Szabó Márk, majd Huszka Milán cserél helyet, miközben kavargatnak a vendég 16-os bal oldalán, majd Kohajda rombol hatékonyan. Taktikai csata.
11'
Abszolút kiegyenlített erők küzdelme a találkozó az első 10 perc után összegezve. Most egy algyői szabad hal el a háromtagú sorfalon, majd indulna a vásárhelyi kontra, de Szabó Márkot lesen intik le.
9'
Koza húzza meg a jobb oldalt, az alapvonaltól ível be a nagy lendülettel érkező Kohajda fejére, de elcsúszik a laszti, a hazaiak hozhatják kifelé.
6'
Hegedűs lódulna meg, Kökény tart rá a lábára az oldalvonalnál félpályán. Máris sokat töredezik a játék, félpercenként fúj a spori valamit, állandóan van valaki a földön.
4'
Lendületes vásárhelyi attak, a labda egy védőről tovább pattan a jobb oldalon érkező Szabó Márk elé, aki keresztbe fölé tüzel a hosszú felsőnek.
2'
Félpályán Gonda esik el Hatvani mellett, előbb a hazaiaknak int a partbíró, aztán mégis a vendégek rúghatnak.
1'
Lássuk tehát! A Hódmezővásárhely kezdi a találkozót. Egy-egy "Hajrá, Algyő" kiáltás válaszol a "Hajrá, Vásárhely"-ekre.
15.55: Indigókékben az Algyői egység, a hazaiak pedig várhatóan tiszta pirosban fog játszani. A vásárhelyiek egyébként még melegítenek, a vendégek ugyanakkor már a bevonulásra várnak. Nem ma döntünk nézőcsúcsot, itt a vásárhelyi stadionban, nagyjából 100-150 szurkolót számlálunk a lelátón. 15.45: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat Hódmezővásárhelyről, ahol rövidesen kezdődik a HFC - Algyő megyei rangadó! Már zajlik a csapatok bemutatása a borús-napsütéses vasárnap délutánban. 16 órakor Telek András játékvezető adja meg a jelet a találkozó megkezdésére! Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.