Kézilabda: makói és vásárhelyi siker az NB II-es női rajton

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

oroshaza_hlkcA hétvégén elkezdődtek a küzdelmek a női kézilabda NB II-ben is. A nyitófordulóban megyénk mindhárom együttese idegenben lépett pályára, ahonnan a makói és vásárhelyi lányok sikerrel tértek haza, míg a kistelekiek szoros mérkőzésen kaptak ki az egyik bajnokesélyesnek kikiáltott Lajosmizse otthonából.

Az előző bajnokság tizedik helyén végzett Túrkeve otthonában is az ezüstérmes makóiak voltak a mérkőzés esélyesei, bár a Maros-parti gárda játékoskeretét rendkívül érzékeny veszteség érte a nyáron, hiszen a 2012/2013-as szezonban 131 gólt lőtt Erdei Erika befejezte pályafutását, míg az egyik legtehetségesebb makói fiatalnak tartott, az ezüstéremhez 73 góllal hozzájárult Lovistyék Kitti az NB I/B-s Orosházi NKC-hoz igazolt. A két távozót ezúttal sikerült pótolniuk a pályára lépőknek és az első félidőben kiharcolt három gólos előnyből kettőt megtartottak a találkozó végéig.

Orosházán az előző idényben nyolcadik helyen végzett hazaiak folytatták tiszteletre méltó célkitűzésüket, hiszen az NB II-ben szereplő második csapatban döntően a jövő reménységeit jelentő fiatalok kaptak játéklehetőséget. Az elmúlt bajnokságot újoncként a hetedik helyen záró vásárhelyieknél is elég szűkös a játékosállomány, a rutint Gaál Adrienn játékos-edző mellett Baloghné Tóth Orsolya kapus és Hegyi Diána jelenti, a csapat nagy része azonban itt is rendkívül fiatal. A vásárhelyiektől két tapasztalt játékos – Miklós Melinda és Kiss Ágnes – távozott és helyükre egyelőre nem érkezett meghatározó játékos, tehát a saját nevelésű fiatalokra vár a feladat, a célként meghatározott első hat közé kerülés kiharcolása. Az első lépést Orosházán sikerült megtenniük, ahol elsősorban az első félidőben nyújtott remek játékuknak köszönhető a győzelmük.

A bronzérmes kistelekiekre nehéz nyitány várt, hiszen az elmúlt bajnokság hatodik helyén végzett lajosmizseieknél a bajnoki cím megszerzését tűzték ki célul. Ennek érdekében alapos erősítésbe fogtak a mizseiek, akik – amellett, hogy továbbra is soraikban tudhatják az elmúlt év gólkirálynőjét, a 218 gólig jutott Herczeg Rékát – a nyáron leigazolták az NB I-es Dunaújváros felnőtt csapatát is megjárt Küllő ikreket, akik közül a legutóbbi idényben a székesfehérvári Pázmánd NB II-es csapatában Krisztina 134, míg Alexandra 93 alkalommal vette be ellenfeleik kapuját. Új játékos a KSZSE volt irányítója, Tótváradi Solange és a kettős igazolással Kiskunfélegyházáról megszerzett fiatal kapus, Kis Odett. Visszatért a csapathoz fél éves kecskeméti kitérő után Dudás Kata, míg a legnagyobb veszteséget a tehetséges Herceg Dalma Siófokra igazolása jelentette. A hírek szerint a közeljövőben Lajosmizsén elkezdődhet egy gyönyörű sportcsarnok építése is. Nos a lényegesen szerényebb körülmények között dolgozó kistelekiek – ahonnan az elmúlt évi keretből távozott Varga Brigitta kapus és nem állt rendelkezésre a kölcsönben szerepelt Aron Andrea sem – egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, sőt ha néhány játékos megközelítőleg hozni tudta volna az elmúlt évi gólátlagát, akkor bizony meglepetés is születhetett volna. Most nem jött össze, de a folytatásban mindenképpen számolni kell Onozó István tanítványaival. Egy biztos, a hétvégi Makó – Kistelek derbi nem mindennapi izgalmakat ígér.

Női kézilabda NB II dél-keleti csoport 1. forduló:

Túrkevei VSE-Lechler – Maros-menti NKSE 22-24 (10-13)
Túrkeve. Vezette: Bújdosó M., Horváth V.
Makó: Kozserán K. – Szebehelyi, Kovács 13, Sárkány 4, Kürt 1, Kozserán B. 3, Matyi 2. Csere: Dani és Cseh (kapusok), Fodor 1, Práger, Nagy, Méreg.

Baunok Bernadett edző: “A mérkőzést végig irányítva sikerült győzelemmel kezdenünk a bajnokságot, de védekezésben és támadásban is sokat kell még fejlődnünk.”

Juniorok: Túrkevei VSE-Lechler – Maros-menti NKSE 26-18 (13-13)

OXXO Energy Orosházi NKC II. – Hódmezővásárhelyi LKC 21-24 (13-18)
Orosháza. Vezette: Papp D., Tar M.
HLKC: Tóth O. – Hegyi D. 6, Tószegi 4, Török B. 2, Gaál 4, Németh 7, Sajtos 1. Csere: Kothencz és Molnár (kapusok), Fürcht, Török M., Szabó, Becsei, Bálint.

Gaál Adrienn játékos-edző: “Nagyon vártuk már, hogy elkezdődjön a bajnokság. Az első fordulóban egy fiatal tehetségekből álló Orosházát tudtunk legyőzni idegenben. Az első félidőben extra teljesítményt nyújtottunk, így szerencsére elbírtuk a második játékrész kisebb-nagyobb hibáit is. Győzelmünk igazi csapatmunka eredménye volt.”

Juniorok: OXXO Energy Orosházi NKC II. – Hódmezővásárhelyi LKC 19-26 (11-10)

Lajosmizse NKK – Kisteleki KK 30-27 (16-13)
Lajosmizse. Vezette: Kiss J., Polgár A.
Kistelek: Gera – Lajos 3, Jeremiás 2, Bárkányi 1, Sándor F. 4, Kertész 9, Csányi 7. Csere: Száva (kapus), Juhász, Sándor P., Sándor L.

Onozó István edző: “Egy poszton volt jobb nálunk az ellenfél, mégpedig a jobb szélső posztján, de ez elég volt a hazai győzelemhez.”

Juniorok: Lajosmizse NKK – Kisteleki KK 19-35 (8-15)

Az 1. forduló további eredményei: Szarvasi NKK – Békéscsabai ENKSE II. 37-13, KSI SE – Szeghalmi NKC 26-35. A Csorvási SK szabadnapos volt.

A 2. forduló párosítása:
09. 28. (szombat):
17.00 Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK
18.00 Szeghalmi NKC – Orosházi NKC II.
09.29. (vasárnap):
17.00 Maros-menti NKSE – Kisteleki KK
17.00 Békéscsabai ENKSE II. – KSI SE
18.00 Lajosmizse NKK – Szarvasi NKK
Szabadnapos: Túrkevei VSE

Előző sztori

Több mint száz program a Szegedi Tudományegyetemen a Kutatók éjszakáján

Következő sztori

Futsal: nem jutott tovább a magyar válogatott