Közélet

Itthon vagy!-hétvége – Csongrád megye: programok 38 településen

Itthon vagy!-hétvége – Csongrád megye: programok 38 településen

2013. szeptember 27., péntek
Itthon vagy!-hétvége – Csongrád megye: programok 38 településen
fordtmodel_galamb_jozsef14_gs

Harmincnyolc településen szerveznek programokat Csongrád megyében az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! című rendezvényen. Az érdeklődők Makón egy helyreállított Ford T-modellt láthatnak, Ópusztaszeren az iparosok munkáját ismerhetik meg a vendégek.

A Maros-parti városban szombaton kihozzák a múzeumból a közgyűjtemény restaurált Ford T-modelljét. A Bádog Böske (Tin Lizzy) becenevű jármű sorozatgyártása pontosan 115 esztendeje, 1908 szeptemberében kezdődött, tervezésében részt vett a makói születésű

Galamb József

. A Hagymatikum fürdőben a gyerekeket bohóc és kézműves foglalkozás várja, és egy számítógéptermet is berendeznek, ahol külföldön élő rokonokkal lehet az interneten keresztül szót váltani. Ópusztaszeren a programok helyszíne a nemzeti történeti emlékpark lesz, itt szombaton lovasbemutatókra invitálják a látogatókat, a legkisebbek népi gyerekjátékokkal tehetik próbára ügyességüket, a szatócsboltban régi idők ízeit kóstolhatják a betérők, és az is kiderül, hogyan dolgozik a csipkeverő. Vasárnap Szent Mihály napjához kapcsolódóan terelési bemutatót tartanak, lesz lópatkolás, a skanzenben olyan hagyományos mesterségek titkait leshetik el a vendégek, mint a kádár, a szakajtókötő, a szappanfőző vagy a papucsos, de az érdeklődők megismerkednek a híres szegedi fűszerpaprika feldolgozásának folyamatával is. Az Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! címmel induló hagyományőrző programsorozatot Szent Mihály napjához kapcsolódóan szervezi a közmédia kormányzati támogatással, a Magyar Turizmus Zrt. részvételével. A szeptember 28-29-i hétvégén több mint 1300 település kínál különleges programokat a látogatóknak, amelyekről a közmédia öt csatornája összesen húszórás műsorfolyam keretében számol be, több mint húsz helyszínt kapcsolnak élőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.