/

Hazafelé tart a felgyógyult békászó sas + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

bekaszo_sas02_gsBefogták majd meggyűrűzték a Szegedi Vadaspark Mentőközpontjának ideiglenes lakóját, a felgyógyult békászó sast.

Több mint egy hete, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi munkatársai a szegedi vadasparkhoz fordultak a beteg, mérgezésgyanús ragadozó madárral. Rövid itt tartózkodása alatt hamar erőre kapott, így pénteken elérkezett az idő arra, hogy visszaengedjék a természetbe.

Az állatot előbb a szegedi mentőközpontban befogták, majd gyűrűt kapott, hogy a későbbiekben azonosítható legyen. Ma közel ötven perces autózás vár még rá, egészen Magyarcsanádig, hogy felbukkanásának helyén engedjék útjára. Endrédi Lajos gyűjteményi részlegvezető elárulta, a sas várhatóan októberig tartózkodik Európában, majd megkezdi melegebb éghajlatra tartó vándorútját. A viszonylag kis méretű ragadozó – mint arra neve is utal – főként békákra, siklókra vadászik, de olykor egereket és pockokat is szívesen felvesz étlapjára.

no images were found

Előző sztori

Jégkorong: kiütötte a Vasast a Tisza Volán U14

Következő sztori

KDNP: összetett probléma a hajléktalankérdés