Közélet

Hazafelé tart a felgyógyult békászó sas + FOTÓK

Hazafelé tart a felgyógyult békászó sas + FOTÓK

2013. szeptember 13., péntek
Hazafelé tart a felgyógyult békászó sas + FOTÓK
bekaszo_sas02_gs

Befogták majd meggyűrűzték a Szegedi Vadaspark Mentőközpontjának ideiglenes lakóját, a felgyógyult békászó sast.

Több mint egy hete, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park természetvédelmi munkatársai a szegedi vadasparkhoz fordultak a beteg, mérgezésgyanús ragadozó madárral. Rövid itt tartózkodása alatt hamar erőre kapott, így pénteken elérkezett az idő arra, hogy visszaengedjék a természetbe. Az állatot előbb a szegedi mentőközpontban befogták, majd gyűrűt kapott, hogy a későbbiekben azonosítható legyen. Ma közel ötven perces autózás vár még rá, egészen Magyarcsanádig, hogy felbukkanásának helyén engedjék útjára.

Endrédi Lajos

gyűjteményi részlegvezető elárulta, a sas várhatóan októberig tartózkodik Európában, majd megkezdi melegebb éghajlatra tartó vándorútját. A viszonylag kis méretű ragadozó - mint arra neve is utal - főként békákra, siklókra vadászik, de olykor egereket és pockokat is szívesen felvesz étlapjára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.