Sport

Görkorcsolya: Európa trónján a Tornádó tehetsége

Görkorcsolya: Európa trónján a Tornádó tehetsége

2013. szeptember 19., csütörtök
Görkorcsolya: Európa trónján a Tornádó tehetsége
gorkorcsolya_ek_034_ia

Remek mérleggel zárta az Európa Kupa hétvégén, Szegeden lebonyolított záró körét a rendezésért is felelős Tornádó Team csapata. A fordulóban több érmet is nyertek a hazai sportolók, de közülük is kiemelkedik Gardi Dominika, aki összetettben korosztálya legjobbjának bizonyult rövidtávon!

A legfiatalabbak között, a kadet korosztályban szerzett legtöbb pontjával vehette át az Európa Kupa sorozat rövidtávú ágának összetett aranyát

Gardi Dominika

, de hosszútávon is felfért a dobogóra, pontosabban annak második fokára. Az ő szereplésén túlmenően is volt oka örülni a szegediekért szorítóknak e generációban, hiszen a záró forduló versenyein

Kopilovic Eleonóra

és

Deák Dóra

egyaránt bronzérmet szerzett, előbbi versenyző rövid-, utóbbi hosszútávon. A junior A korosztályban

Török Réka

a felnőttek között rajthoz álló

Dékány Bencéhez

hasonlóan a dobogó alsó fokára fért fel a több ezer méteres távolságú futamokon,

Monostori Eszter

pedig, a junior B-és

Sántha Blankával

egyetemben, második lett a szegedi verseny sprintszámaiban. Dékány az éves összetettben is szép eredményt ért, rövidtávon elért negyedik, illetve hosszú távú harmadik helyezésével.

Garzó Erika

, a Tornádó Team elnöke a SZEGEDma.hu-nak elmondta, a legnagyobb gondot a rendezésben a szombati időjárás okozta, amelynek okán kisebb átszervezésekre is sort kellett keríteniük. Ugyanakkor az összeszokott, rutinos szervezői csapat ezt a problémát sikeresen elhárította, a visszajelzések alapján pedig kijelenthető, mindenképpen egy kiváló tornát mutatott be Szeged a közönségnek. Az elnöknő kiemelte, külön dicséretet kaptak a gyors tájékoztatásért, az egyesület honlapján tapasztalt komoly látogatottság is azt mutatja, szerte Európából figyelemmel kísérték az érdeklődők a versenyt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.