Közélet

Egyre többen vágnak neki a balkáni illegális bevándorlási útvonalnak

Egyre többen vágnak neki a balkáni illegális bevándorlási útvonalnak

2013. szeptember 17., kedd
Egyre többen vágnak neki a balkáni illegális bevándorlási útvonalnak

Az utóbbi évben nagyon népszerűvé vált Európát célul választó illegális bevándorlók körében a Törökországból és Görögországból Szerbián és Macedónián át Magyarországra tartó útvonal - ismertette kedden a szerbiai tömegtájékoztatás a szerb belügyminisztérium államtitkárának erre vonatkozó beszámolóját.

Vladimir Bozovic

az illegális migráció elleni küzdelem kérdéskörében rendezett többnapos tanácskozás megnyitóján azt mondta, hogy nőtt az illegális határátlépők száma Szerbiában az idei esztendő első felében, a szerb hatóságok pedig több mint ötezer illegális határátlépést akadályoztak meg, és a legtöbbet a szerb-macedón határon. Az államtitkár szerint a bevándorlók száma az utóbbi néhány évben azért nőtt meg jelentősen, mert a vízumliberalizáció miatt könnyebbé és szabadabbá vált a mozgás az Európai Unió országai felé. Vladimir Bozovic azt mondta, hogy "a Törökországból és Görögországból a Macedónián és Szerbián át Magyarországig vezető balkáni útvonal az utóbbi néhány évben nagyon népszerűvé vált, ezért az Európába érkező illegális bevándorlók száma is jelentősen megnőtt". Az államtitkár a hivatalos adatokat közölve azt mondta, hogy a legtöbb migráns Afganisztánból, Palesztinából és Pakisztánból érkezik. Az államtitkár szerint országa egyetért azzal, hogy az illegális bevándorlás problémáját az államok közötti együttműködéssel lehet a leghatékonyabban megoldani, és Szerbia ebben partner - emelte ki a belgrádi tömegtájékoztatás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.