Cselgáncs: sikeres hazai szereplés az Euroligában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

cselgancs_szegedijudoseRendkívül sikeres cselgáncsversenyen van túl a Szegedi Judo Iskola SE, amely szeptember elején rendezett regionális nemzetközi dzsúdóversenyt.

A Szegedi Judo Iskola SE immár ötödik alkalommal rendezte meg a utánpótlás tekintetében nagy jelentőséggel bíró régiós versenyét 2001-2003 között született fiúk és lányok részvételével Diák A, B és C korcsoportokban. A tornán Csongrád megyéből a rendező Szegedi Judo Iskolán kívül a Szeged Judo SE, a Szatymazi SE és a Domaszék Judo Iskola SE ifjú cselgáncsozói, valamint Horvátországból, Szerbiából és Romániából érkezett délvidéki és erdélyi versenyzők is részt vettek. A négy országból összesen 33 egyesület 361 indulója, 7-14 éves judokák vettek részt s vívták küzdelmeiket 5 szőnyegen.

A verseny egyben az Euroliga állomás is volt, amelyen 1999-2000-ben született versenyzők vehettek részt, összesen 96-an. A megyei versenyzők közül többen nagyon szép eredményeket elérve várhatják kedvező pozícióból a szombati, szabadkai fordulót. A Szegedi Judo Iskola SE versenyzői közül Herzog Dániel (45 kg) és Szabó Márton (73 kg) az 1., Bindics Botond (45 kg), Szilágyi Letícia (44 kg) a 2., Farkas János (50 kg) a 3., míg Fehérvári Vivien (52 kg) a 4., Molnár Dániel (45 kg), Németh Ákos (45 kg) és Tompa Péter (55 kg) az 5. helyen végezve folytatják Szabadkán. Bíró Dominik (40 kg) a Szegedi Judo SE-től a 2. lett a szegedi versenyen, a szatymaziak – Kopasz Fanni (44 kg), Balogh Sára (57 kg), Micziz Zoltán (60 kg) – három 1. helyet zsebeltek be, míg a domaszéki judokák Ördögh András (+81 kg) révén egy 2., Czirok Szabolcs (40 kg) és Bóka Bendegúz (45 kg) révén pedig két 3. hellyel gazdagodva tekinthetnek a következő kör elé.

Az érmes helyezettek a szabadkai versenyen akár már a december 14-i, aradi 3. forduló előtt kivívhatják a végső győzelmet a súlycsoportonkénti pontversenyben, amennyiben sikerül szombaton is hasonlóan szép eredményeket elérniük.

Előző sztori

“Vegetálnak” az egyetemek

Következő sztori

Jégkorong: kiütötte a Vasast a Tisza Volán U14