Kultúra

Az 50 éves „csikós” iskola emlékezete a Temesvári körúton + FOTÓK

Az 50 éves „csikós” iskola emlékezete a Temesvári körúton + FOTÓK

2013. szeptember 21., szombat
Az 50 éves „csikós” iskola emlékezete a Temesvári körúton + FOTÓK
gregor_evfordulo04_gs

A Gregor-iskola jubileumi kiállításán a suli múltja elevenedik meg az újszegedi művelődési házban.

Az újszegedi Gregor József Általános Iskola 50 éves centenáriumát ünnepli idén, a szervezők gyönyörű kiállítással ajándékozták meg az egykori és a jelenlegi diákokat, tanárokat, hozzátartozókat az újszegedi Bálint Sándor Művelődési Házban. „Aki iskolát épít, az a jövőben gondolkodik” - kezdte ünnepi köszöntőjét az intézmény igazgatója,

Bikárdi Melinda

péntek este kiemelve, hogy az iskola 50 éves korára

új ruhát kapott

, amit még legalább 50 évig biztosan viselhet. Az eseményen az iskola első igazgatója,

Csanádi Géza

is beszédet mondott. A nyugalmazott tanár – akinek a fia is a „csikós” tanulója volt, és most az unokája is ott merítkezik a tudás mélységeibe – elmondta, hogy nevezték már Rózsa Ferenc sugárúti iskolának, Fő fasorinak, most Gregorra keresztelték, de a köznyelvben mindig is „csikós” marad, hiszen a bejárat előtti lovacskás szobor hűen tükrözi a fiatalságot, pajkosságot, s minden nap ez az alkotás köszönti a gyerekeket. „A legtöbb, amit gyerekeinknek adhatunk: gyökerek és szárnyak” - olvasható a pódiumon, s valóban – a kiállításon a múlt elevenedik meg, amely a jövőbe tekintve ad reményt és bizonyosságot, az elmúlt 50 év összes diákjának a neve függ apró zászlókon, sokuk már felnőtt, dolgos családfenntartó. Fotók és dokumentumok, kisdobos- és úttörőnaplók között tekinthetünk vissza kissé nosztalgiázva az iskolai évekre. Az állandó megújulás, az új utak keresése pedig dalban is megmutatkozott, hiszen a múlt év végén felsős lányokból alakult kamarakórus énekelt áldást az iskolának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.