Közélet

Ismét a TIK-ben toboroz a honvédség - kitüntették Ament Balázst

Ismét a TIK-ben toboroz a honvédség - kitüntették Ament Balázst

2013. szeptember 5., csütörtök
Ismét a TIK-ben toboroz a honvédség - kitüntették Ament Balázst
toborzas01_gs

Az önkéntes műveleti tartalékos rendszerről, továbbá magáról a honvédségi hivatásról tájékozódhatnak a TIK-ben a hallgatók. A Mobil Toborzó Pont mellett az egyetemisták a legtöbb egyetemi rendezvényen találkozhatnak honvédekkel.

A Szegedi Tudományegyetem és a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) tavaly decemberben

megkötött együttműködése

keretében ismét Mobil Toborzó Pont várja a fiatalokat a TIK-ben. Idén februárban már

„megszállta”

a honvédség az épületet, most ismét információkat nyújtanak a hallgatóknak, s a gólyákra kiemelten számítanak. „Egyre befogadóbbak az egyetemisták. Fontos volt, a hallgatók megszokják ezt a közeget, hogy ne csak évente egy alkalommal találkozzanak a honvéd hivatással, hanem folyamatos jelenléttel a honvédség mutassa, hogy igenis számít a fiatalokra” – nyilatkozta portálunknak

Ament Balázs

. Az SZTE honvédségi összekötője elmondta, az önkéntes műveleti tartalékos rendszer két éve indult a honvédségnél, amelybe be tudnak kapcsolódni a hallgatók. Az előző tanév folyamán előadásokat tartottak egyetemistáknak az egyes karokon és kollégiumokban, illetve kari rendezvényeken, sportnapokon vettek részt, és természetesen a gólyatáborokat sem hagyták ki. „Az idei gólyatáboros road show-n egy hivatásos tiszt is részt vett, ő tájékoztatta a fiatalokat arról, hogy miről is szól a tartalékos rendszer. A TIK-be második alkalommal települt ki a toborzópont, két héten keresztül leszünk itt, s amíg a gólyák ügyeiket intézik, itt haladnak el mellettünk, ki sem tudnak minket kerülni” – tette hozzá. Megtudtuk, praktikus előnye is van annak, ha valaki meghallgatja a honvédség tájékoztatóját, nekik ugyanis nem kell végigállniuk a sort, egyből intézhetik ügyeiket a Hallgatói Szolgáltató Irodánál.

toborzas02_gs

Sokan csak a Mobil Toborozó Pontnál értesülnek az önkéntes tartalékos rendszerről, de már rezidens is felkereste őket, ő kimondottan honvédkórházban szeretne elhelyezkedni. Az eddigi tapasztalatok szerint bevált az a módszer, hogy egyre több egyetemi rendezvényhez kapcsolódik a honvédség, hiszen a fiatalok megszokják a jelenlétüket, és az előadásokat követően is több megkeresés érkezik akár az MH HKNYP-hez vagy épp a toborozó irodához. Az MH HKNYP és az SZTE együttműködése példaértékű, amiért az universitas honvédségi összekötőjét ki is tüntették. Ament Balázsnak a Honvédelemért Kitüntető Cím III. osztály elismerést adományozta a honvédelmi miniszter. Az indoklás szerint a Magyar Honvédséget, annak hagyományait és a honvédségi hivatás népszerűsítését segíti elő a hallgatók körében, ezzel a munkájával érdemelte ki a kitüntető címet, amit

Vanyur Tibor

mérnök ezredestől, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokától vehetett át. „Ez egy fontos visszacsatolása annak, hogy amit itt Szegeden csinálunk, jól működik. Tudomásom szerint az SZTE és a MH HKNYP közös munkáját egyfajta példaként is tekintik hazánk többi megyéjében” – fogalmazott Ament Balázs.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.