Írjon nekünk

Közélet

Ismét a TIK-ben toboroz a honvédség – kitüntették Ament Balázst

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

toborzas01_gsAz önkéntes műveleti tartalékos rendszerről, továbbá magáról a honvédségi hivatásról tájékozódhatnak a TIK-ben a hallgatók. A Mobil Toborzó Pont mellett az egyetemisták a legtöbb egyetemi rendezvényen találkozhatnak honvédekkel.

A Szegedi Tudományegyetem és a MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH HKNYP) tavaly decemberben megkötött együttműködése keretében ismét Mobil Toborzó Pont várja a fiatalokat a TIK-ben. Idén februárban már „megszállta” a honvédség az épületet, most ismét információkat nyújtanak a hallgatóknak, s a gólyákra kiemelten számítanak.

„Egyre befogadóbbak az egyetemisták. Fontos volt, a hallgatók megszokják ezt a közeget, hogy ne csak évente egy alkalommal találkozzanak a honvéd hivatással, hanem folyamatos jelenléttel a honvédség mutassa, hogy igenis számít a fiatalokra” – nyilatkozta portálunknak Ament Balázs. Az SZTE honvédségi összekötője elmondta, az önkéntes műveleti tartalékos rendszer két éve indult a honvédségnél, amelybe be tudnak kapcsolódni a hallgatók.

Az előző tanév folyamán előadásokat tartottak egyetemistáknak az egyes karokon és kollégiumokban, illetve kari rendezvényeken, sportnapokon vettek részt, és természetesen a gólyatáborokat sem hagyták ki. „Az idei gólyatáboros road show-n egy hivatásos tiszt is részt vett, ő tájékoztatta a fiatalokat arról, hogy miről is szól a tartalékos rendszer. A TIK-be második alkalommal települt ki a toborzópont, két héten keresztül leszünk itt, s amíg a gólyák ügyeiket intézik, itt haladnak el mellettünk, ki sem tudnak minket kerülni” – tette hozzá. Megtudtuk, praktikus előnye is van annak, ha valaki meghallgatja a honvédség tájékoztatóját, nekik ugyanis nem kell végigállniuk a sort, egyből intézhetik ügyeiket a Hallgatói Szolgáltató Irodánál.

toborzas02_gs

Sokan csak a Mobil Toborozó Pontnál értesülnek az önkéntes tartalékos rendszerről, de már rezidens is felkereste őket, ő kimondottan honvédkórházban szeretne elhelyezkedni. Az eddigi tapasztalatok szerint bevált az a módszer, hogy egyre több egyetemi rendezvényhez kapcsolódik a honvédség, hiszen a fiatalok megszokják a jelenlétüket, és az előadásokat követően is több megkeresés érkezik akár az MH HKNYP-hez vagy épp a toborozó irodához.

Az MH HKNYP és az SZTE együttműködése példaértékű, amiért az universitas honvédségi összekötőjét ki is tüntették. Ament Balázsnak a Honvédelemért Kitüntető Cím III. osztály elismerést adományozta a honvédelmi miniszter. Az indoklás szerint a Magyar Honvédséget, annak hagyományait és a honvédségi hivatás népszerűsítését segíti elő a hallgatók körében, ezzel a munkájával érdemelte ki a kitüntető címet, amit Vanyur Tibor mérnök ezredestől, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság parancsnokától vehetett át. „Ez egy fontos visszacsatolása annak, hogy amit itt Szegeden csinálunk, jól működik. Tudomásom szerint az SZTE és a MH HKNYP közös munkáját egyfajta példaként is tekintik hazánk többi megyéjében” – fogalmazott Ament Balázs.

Kommentek

Közélet

Áder: Joggal lehetünk büszkék arra, amit 1989-ben elértünk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A magyarok sok álmából valóság lett, néhánynak a beteljesülése azonban még várat magára.

Tovább olvasom

Hírzóna

Strandfesztivált tartanak Vásárhelyen

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Augusztus 20-án.

Tovább olvasom

Hírzóna

Idén is megrendezik a Bálint Sándor-vetélkedőt Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szervezők 3-5 fős csapatok jelentkezését várják szeptember 15-ig.

Tovább olvasom

Aktuál