A magyar-kínai gazdasági kapcsolatok erősítéséről tárgyalt Szijjártó Péter

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Parlamentben fogadta szerdán az Összkínai Ipari és Kereskedelmi Szövetség (ACFIC) alelnökét a magyar-kínai kétoldalú kapcsolatok összehangolásáért felelős kormánybiztos. Szijjártó Péter a többi közt a két ország gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzéséről tárgyalt Hszie Csing-zsonggal – tudatta az MTI-vel az államtitkár sajtófőnöke.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a találkozón beszámolt tárgyalópartnerének arról, hogy a keleti nyitás keretein belül a legfontosabb cél a két ország gazdasági együttműködésének szorosabbra fűzése – közölte Varga Éva. A látogatáson több kínai cég vezetője is részt vett.

A legnagyobb kínai vállalatokat tagjai között tudó kereskedelmi szövetség jelenleg 3,2 millió taggal rendelkezik, ezek a vállalatok tőkeerősek és keresik a külföldi tőkebefektetések lehetőségét. A kormánybiztos ismertette a kedvező magyar beruházási környezetet, amit annak érdekében alakított ki a kormány, hogy Magyarország legyen Európa termelési központja – olvasható a közleményben.

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: élőben közvetítik a román-magyar mérkőzést

Következő sztori

Eltemették Gyarmati Dezsőt, a Nemzet Sportolóját

Legutóbbi hasonló cikkek