Közélet

415 milliót kaptak Szegeden az egészségügyi dolgozók

415 milliót kaptak Szegeden az egészségügyi dolgozók

2013. szeptember 9., hétfő
415 milliót kaptak Szegeden az egészségügyi dolgozók
ujklinika

Megkapta visszamenőleges béremelését a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának mind a 3150 dolgozója – számolt be a VTV Szeged.

A Szegedi Hírek című műsorban elhangzott, a törvényben elfogadott béremelésben országosan 95 ezer egészségügyi dolgozó részesült a fekvő- és járóbeteg-ellátásban. Ennek több mint 23 milliárd forintos fedezetét a kormány biztosította.

Kovács Iván

, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ stratégiai igazgatója arról számolt be, a visszamenőleges illetményemelés közel 415 millió forintot tesz ki, ami határidőre megérkezett a klinikai központ számlájára. A fekvő- és járóbeteg-ellátásban tevékenykedő szakemberek végzettségük szerint differenciált béremelésben részesültek. Kovács Iván közölte, az orvosok esetében a szakvizsgával nem rendelkezők 10 ezer forintos havi illetményemelésben részesültek, a szakorvosok 450 ezer forintos keresetig 40 ezret kaptak. „A szakdolgozók béremelése a nem diplomások körében 80%-ban 10 ezer forintos összeg, míg a diplomás dolgozók idén kiemeltek a szakdolgozók körében, ők 30-40 ezer forintos havi összegben részesültek” – sorolta a stratégiai igazgató. Rajtuk kívül a felsőfokú végzettséggel rendelkezők 10 ezer forintot kaptak, míg a kormány kiemelten kezelte a gyógyszerészeket és a szakgyógyszerészeket, ők havi 40-44 ezer összegben részesültek. A Szegedi Hírekben elhangzott, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központnál 30-40 fő az éves fluktuáció, a megüresedő álláshelyeket azonban új belépőkkel tudják pótolni. „Látunk 1-2 szakterületet, ahol az országos tendenciának megfelelően szakemberhiány van, viszont alapvetően a létszámgazdálkodásunkat a finanszírozás is meghatározza, van olyan hely, ahova financiális okból nem tudunk további kollégákat felvenni” – nyilatkozta a stratégiai igazgató. A nyolc havi béremelésnek megfelelő januárig visszamenőleges plusz juttatást egy összegben kapják kézhez az egészségügyben dolgozók. Az ágazatban 2003 óta először hajtottak végre komplex béremelést. A VTV Szeged összeállítását

ITT

tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.