Sport

Vízilabda: Cserhalmi Julianna szerint kitettek magukért a szegediek a vb-n

Vízilabda: Cserhalmi Julianna szerint kitettek magukért a szegediek a vb-n

2013. augusztus 7., szerda
Vízilabda: Cserhalmi Julianna szerint kitettek magukért a szegediek a vb-n
ahid_deb_12_il

Három újdonsült világbajnoka is van a kétszeres magyarkupa-győztes, újfent a korábbiaknál is jobb bajnoki szereplésre készülő A-Híd Szeged VE együttesének. Cserhalmi Julianna elnök asszony is elégedett.

"Nagyon örültem a magyar válogatott szereplésének!" - mondta megkeresésünkre az elnök asszony. "Kicsit kedvezőtlen rajt után remek formaidőzítéssel remek csapattá forrtak össze a fiúk, s külön örömmel tölt el, hogy ebben a csapatban három szegedi vízilabdás is szerepelt, méghozzá nem is rosszul!

Nagy Viktor

szereplése káprázatos volt, de a másik két fiú,

Szivós Márton

és

Decker Ádám

is alaposan ki tett magáért" - emelte ki a Tisza-parti alakulat válogatottbeli sztárjait.

Cserhalmi Julianna

úgy véli, ez a remek szereplés is azt vetíti előre, hogy - ugyan szűkebb költségvetéssel - de sikerült egy aránylag jó csapatot összeállítaniuk, amely az elkövetkező szezonnak is a bajnoki cím reményével vághat neki, s kis szerencsével meg is szerezheti azt. "Ez természetesen függ attól is, hogy hogyan fog együtt dolgozni a csapat eddigi magja és az új fiúk, de mint láthattuk

Benedek Tibor

is csodát művelt és világbajnok csapatot épített, amihez külön gratulálunk a szövetségi kapitánynak és a válogatottnak, csodálatos élménnyel tettek gazdagabbá mindannyiunkat!" - fejezte ki elismerését az elnök asszony. Hozzátehetjük: a szövetségi kapitányi posztra való pályázat során Benedek Tibor legfőbb riválisa a Szeged trénere,

Vincze Balázs

volt, aki épp a vb-diadal előtt három héttel vezette végső győzelemre a kazanyi Universiadén a szegedi játékosokkal is megerősített magyar egyetemi-főiskolai vízilabdacsapatot. Az előjelek tehát kedvezőek ahhoz, hogy korábbi bravúrjait is túlszárnyalja a szegedi vízilabda a szeptember 15-én rajtoló bajnokságban, s újfent megismételje korábbi teljesítményét az augusztus 30-31-én rajtoló kupaküzdelmek során. Egyelőre azonban még a felkészülés következik, még hozzá hétfőn, igaz, messze nem teljes kerettel. "A felnőttválogatottban szerepelt játékosok egyelőre szabadságon lesznek, akárcsak azok, akik végigjátszották a nyarat" - tudtuk meg az egyesület első emberétől, aki hozzátette, a folyamatos terhelés persze azt is jelenti, hogy jó erőnléti állapotban, pozitív energiákkal feltöltődve, s frissebb taktikai ismeretekkel gyarapodva térnek vissza a fiúk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.