Világjátékok: újabb három maratoni arany Caliból (FRISSÍTVE!)

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A maratoni párosversenyek mindhárom aranyérmét a magyar versenyzők gyűjtötték be a cali Világjátékokon. Összességében öt arany- és két ezüstéremmel zárt csapatunk, a győriek kiválósága, Csay Renáta duplázott Kolumbiában – tájékoztat a hazai szakszövetség.

Amint a Magyar Kajak-kenu Szövetség honlapján olvasható, a Kövér Márton, Györe Attila kenus duó, valamint a Csay Renáta, Bara Alexandra kajak kettős, és a Noé Milán, Noé Bálint kajak kettős is aranyérmes lett a cali Világjátékokon. Maratoni párosaink hatalmas fölénnyel nyerték meg versenyüket, Kövérék majd három perccel voltak gyorsabbak ukrán riválisaiknál, a Noé testvérek több mint két percet, Csay Renátáék közel egy percet vertek ellenfeleikre. Csay Renáta immáron kétszeres aranyérmesnek vallhatja magát, hiszen egy nappal korábban – a szegedi Petrovics Mátéhoz hasonlóan – könnyedén nyerte meg az egyéni versenyszámot is Kolumbiában.

Györe Attilának és Kövér Mártonnak nagy elégtétel ez az aranyérem. Mindketten tagjai voltak a négy évvel ezelőtti sárkányhajó-válogatottnak, amelyet Kaohsziungban, egy versenybírói döntés miatt megfosztottak az aranyéremtől. “Most semmi sem tudott az utunkba állni. Bár a rajtot alaposan elrontottuk, hamar élre kerültünk, és onnan nem volt pardon” – mondta Györe Attila.

Csay Renáta nem sokat pihenhetett az egyes arany után. “Alighogy véget ért a tegnapi versenyem, már a párosra koncentráltam. Jó iramot tudtunk menni. Fantasztikus volt ismét győzni és kétszer is meghallgatni a himnuszt” – nyilatkozott a kétszeres Világjátékok-győztes.

A Noé testvérek rajt-cél győzelmét még a helyiek is megtapsolták. “Az volt a taktikánk, hogy az ellenfeleket minél hamarabb őröljük fel, és olyan saját tempót menjünk, amit senki sem tud követni. A végére még egy jó százas hajrára is futotta az erőnkből” – fogalmazott Noé Milán.

A magyar kajak-kenus csapat fantasztikusan teljesített a Világjátékokon, összességében öt arany- és két ezüstéremmel zárták a versenyeket.

Világjátékok, Cali

Férfiak:
K-2:

1. Noé Milán, Noé Bálint (Magyarország) 56:16.927
2. Mladek, Jezek (Csehország) 58:26.269
3. Rengel, Berberich (Németország) 58:52.327.

C-2:
1. Kövér Márton, Györe Attila (Magyarország) 1:03:47.993
2. Semetilo, Spak (Ukrajna) 1:06:30.959
3. Amorim, Lacerda (Portugália) 1:07:00.301

Nők:
K-2:

1. Csay Renáta, Bara Alexandra (Magyarország) 1:04:16.219
2. Cicali, Alberti (Olaszország) 1:05:03.892
3. Morel, Le Sclotour (Franciaország) 1:07:04.066

További eredmények minden idők legsikeresebb magyar szereplésének árnyékában

A maratoni kajak-kenusok által begyűjtött három világelsőség annyit jelent, hogy a megnyert aranyérmek számát tekintve ez a legeredményesebb magyar Világjátékok-szereplés.

A magyar női strandkézilabda-válogatott vereséggel kezdte a Világjátékokat. Gróz János együttese a végső győzelemre is esélyes világbajnok Brazíliától kapott ki 2-1-re. A folytatásban megszerezte első győzelmét az Európa-bajnok magyar csapat, miután 2-0-ra verte Kolumbiát.

Pontszerző helyen végzett az aero-dance csoport. A lányok bejutottak a négyes döntőbe, ahol negyedikként zárták a versenyt. Finalista lett az aero-step alakulat is, ők szombaton döntőznek.

A tájfutók túl vannak a rövidtávon, itt a férfiaknál Kovács Ádám a 9., Lenkei Zsolt a 22. lett, míg a nőknél a Szegedi Vasutas SE versenyzője, Szerencsi Ildikó a 21., Gyurkó Fanni pedig a 27. helyet érte el.

Az erőemelő Szabó Ágnes a 84 és a +84 kg-osok összevont kategóriájában megsérült, és feladta a versenyt. Mindkét fallabdázónk is befejezte a játékokat, miután Szombati Edina után Török András is kikapott az első meccsén.

A nem olimpiai sportágak legnagyobb nemzetközi eseménye múlt pénteken kezdődött, száz ország versenyzői vesznek részt rajta. A vasárnapig tartó seregszemlén Magyarországot 12 sportágban 58 sportoló képviseli.

Default thumbnail
Előző sztori

GfK: alacsony a megtakarításokkal rendelkezők aránya

Default thumbnail
Következő sztori

OKF: megfelelő a szórakozóhelyek tűzvédelme

Legutóbbi hasonló cikkek