Szegedi ihletésű a Tankcsapda egyik dala

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tankcsapda07_gsÖt év után ismét a SZIN Nagyszínpadán léphetett fel a Tankcsapda – kérdeztük őket Szegedről, a tagváltásról és arról, hogy régen szerintük is jobban szóltak-e?

“Bár a SZIN-en már évek óta nem voltunk kint, Szegeden azóta is sokszor koncerteztünk. Szeretjük egyébként az ifjúsági napokat is, főként szervezési, logisztikai problémák gátoltak meg abban, hogy itt játsszunk” – mondta a koncert után a backstage-ben Lukács László. Részben Szegedhez köthető egyik számuk is: a Fiúk ölébe a lányok igazi Tisza-parti nóta, melynek hangulati elemei városunkhoz köthetőek.

Lassan másfél éve már, hogy a Zanzibár zenekarban gitározó Sidlovics Gábor a Tankcsapda hangzását erősíti, átvéve a távozott Molnár “Cseresznye” Levente helyét. Stílusbeli ugrásról nem beszélhettünk, ráadásul a két zenekar barátsága évekre nyúlik vissza. “Egy hosszabb turnén gyakorlatilag együtt él a banda, egy-két ilyen után gyorsan összeszoktunk, ráadásul a klasszikus beszoktató időszakra sem volt szükség” – árulta el a gitáros.

Törvényszerű, hogy a kis klubokból induló, de országos népszerűségig jutó rockzenekarok rajongóit egy idő után frusztrálni kezdi, hogy a mainstream többség is kedvenc bandájuk dalait fütyörészi, ez alól a Tankcsapda sem lehetett kivétel. Az utóbbi időben a média is attól volt hangos, hogy Lukácsék poposodnak, lassulnak, új dalaikkal teljesen elfordulnak a régi közönségtől. “Azt, hogy van ‘régi’ és ‘új’ Tankcsapda, már jó ideje halljuk, két-három évente visszatérő téma. Néhány év alatt felnő egy generáció a zenénken, mi is meglepődünk, hogy milyen fiatalok vannak a színpad előtt. A rendszeres koncertre járók is négy-öt év alatt elfáradnak, vagy családot alapítanak, vagy egyszerűen kiégnek – ők az aktív tankcsapdázós fesztiválidőszakról nosztalgiáznak, az számukra a jó, a mostani meg az, amire a kisgyerekek ugrálnak” – mondta Fejes Tamás dobos. A rockzene pedig szerintük rockzene marad ezután is, ezen ők sem kívánnak változtatni.

Default thumbnail
Előző sztori

Fidesz: bizakodásra ad okot, hogy nőttek az átlagkeresetek

Következő sztori

Lóvásár és bivalyok Hódmezővásárhelyen

Legutóbbi hasonló cikkek