Sport

Nyilas Elek: tizenegy focista támad, tizenegy védekezik a Szeged 2011-ben

Nyilas Elek: tizenegy focista támad, tizenegy védekezik a Szeged 2011-ben

2013. augusztus 8., csütörtök
Nyilas Elek: tizenegy focista támad, tizenegy védekezik a Szeged 2011-ben
szeged2011_grosics32_gs

Szombaton a kupában lejátssza első tétmeccsét a Szeged 2011-Grosics Akadémia, a vezetőedzővel beszélgettünk, aki becsületes, alázatos csapatot ígér.

A Gyulára költözött együttest

Nyilas Elek

irányítja, akinek először morálisan kellett helyre raknia a gárdát, a csapat gerince már megvan. Szombaton 17 órakor a Kozármislennyel játszik kupameccset a Szeged, ahol a szakvezető elmondása szerint egyértelműen a továbbjutás a cél. A végleges keret akár már a hét végéig összeállhat. „Örököltünk egy idézőjelben morálisan szétesett társaságot, nem tudtunk kizárólag csak a szakmára koncentrálni, ezeket a gondokat, bajokat napról napra ismertük meg, és máról holnapra nem sikerült rendbe tenni. Úgy néz ki, hogy ezen a héten rendeződik igazán a történet, és egy tiszta közeget sikerült teremtenünk. Olyan szemléletű társaság alakul, amilyennel az ember neki mer vágni egy komoly feladatnak, ami egy koncepció, építkezés jelen esetben. Nem szeretnék már a múlttal foglalkozni. Ez a hónap ráment erre. Nem sajnálom, mert ez a mi problémánk volt, meg kellett oldani. De most már olyan kerettel tudunk nekivágni a küzdelmeknek – még egy-két igazolással megerősödve –, ami nem feltétlen jelenti azt, hogy az első évben sikerül is aranyérmet szereznünk, de tematikus és logikus építkezéssel, stabil háttérrel nagy jövő előtt állhat a csapatunk” – nyilatkozta portálunknak Nyilas Elek, a Szeged 2011-Grosics Akadémia vezetőedzője.

A Szeged 2011 új igazolásai: Molnár F. Tamás (Orosháza) kapus, Ács Levente (Orosháza), Germán Tamás (Nyíregyháza), Kalmár Ferenc (KTE II.) és a siófoki Gadó Gábor (Kozármisleny) mezőnyjátékosok.

A szakember kiemelte: való igaz, hogy a csoportban az élmezőnyhöz tartozhat a Szeged 2011, hiszen a feljutást a játékosállomány mellett a financiális lehetőségek is megszabják. „Három, négy csapatot látok olyan erősnek, akik joggal jelentkezhetnek az NB II-es tagságra. Az egyik mi vagyunk, erősnek tűnik a Soroksár, a Szekszárd, a negyedik pedig egy sötét ló lehet. Mi minden meccsen úgy fogunk pályára lépni, hogy addig küzdenek majd játékosaink a Szeged 2011-Grosics Akadémia színeiért, ameddig csak lehet, bírják erővel. Nem lesznek olyan mentális, hozzáállásbéli problémáink, amelyek tavaly jelentkeztek, mert ha ennek csak a jelét is meglátjuk, azt egy huszárvágással elvágjuk” – jelentette ki határozottan Nyilas Elek. A vezetőedző úgy folytatta, hogy bár lehetnek ellendrukkerek, akiknek ez nem tetszik, de a becsületességet és az erkölcsöt az első sorba kell helyezni. Lehet az barát, haver, jóakaró, nem lesz kivételezés, a sportban és a fociban számukra nem létezik más, mint az egyenes, akarattal, alázattal bíró sportemberei magatartás. „Aki ebben nem vállal szerepet, az nincs közöttünk” – tette hozzá. Megtudtuk: a csapat gerince nagyjából megvan. A játékoskeretben sok már a biztos pont, a hét végére kialakulhat akár már a teljes keret is, de folynak még tárgyalások. A szakvezető szeretne a védelembe és a középpályára igazolni. Augusztus 31-ig lehet ezt megtenni a szabályok szerint, az edzőnek viszont az az érdeke, hogy minél előbb kialakuljon a keret, hogy dolgozhasson vele a bajnokságra készülve. „Tudom, hogy vannak ellenséges hangok is a csapattal szemben. De azt már most megígérhetjük, hogy ez a gárda a sztárallűröktől mentes lesz, becsülettel fog küzdeni, egy szerethető brigádot alakítottunk ki, melyben nem lelhető fel semmi olyan, ami nem egyeztethető össze a profi mentalitással. Támadófocit játszunk majd, amíg erővel bírjuk, nyomás alatt tartjuk az ellenfelet, agresszívan visszatámadva egy-egy labdavesztés után is. Nálunk a játékrendszer 1-10, tizenegy ember támad, tizenegy védekezik” – zárta szakmai értékelését a tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.