Közélet

Munkába állt a médiahatóság (NMHH) új elnöke

Munkába állt a médiahatóság (NMHH) új elnöke

2013. augusztus 23., péntek
Munkába állt a médiahatóság (NMHH) új elnöke
Áder János; Karas Monika Zsuzsanna

A fontos feladatokról, valamint az elnöki döntést igénylő ügyekről tájékozódott az elmúlt napokban Karas Monika, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, aki augusztus 21-én elfoglalta hivatalát - közölte a hatóság Kommunikációs igazgatósága pénteken.

A tájékoztató szerint

Karas Monika

várhatóan szeptember első hetében tart bemutatkozó elnöki sajtótájékoztatót. Karas Monikát a miniszterelnök javaslatára

Áder János

köztársasági elnök kilenc évre nevezte ki az NMHH élére. Az elnök tájékozódott a hatóság folyamatban lévő ügyeiről, a szakmai vezetőkkel áttekintette a legfontosabb feladatokat és az elnöki döntést igénylő kérdéseket - olvasható az NMHH közleményében. Az NMHH és a médiatanács

Szalai Annamária

2013. április 12-én bekövetkezett halálával maradt elnök nélkül. Karas Monika Zsuzsanna 1985-ben szerezte jogi diplomáját az ELTE jogi karán, ügyvédi esküt 1994-ben tett. A Lapkiadó Vállalatnál dolgozott 1985 és 1992 között jogtanácsosként, majd a Hírlapkiadó Vállalat osztályvezetője és vezérigazgató-helyettese volt. 1992 és 1994 között az Esti Hírlap Kiadói Kft., 1993 és 2002 között a Magyar Fórum Kiadói Kft. jogi képviselője volt. A Nemzet Lap- és Könyvkiadónál 2000 óta, a Hír TV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-nél, valamint a Lánchíd Rádió Kft.-nél 2007 óta jogi képviselő. Karas Monika Zsuzsanna 1999-től három évig az Országos Rádió- és Televízió Testület Panaszbizottságának elnöke volt, 2000 és 2005 között tagja volt a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek, 2002 és 2003 között a Budapesti Ügyvédi Kamara fegyelmi bizottságának. Az NMHH elnöke automatikusan a médiatanács elnökjelöltjévé válik. Ahhoz azonban, hogy a médiapiacot felügyelő médiatanácsot is vezethesse, a parlament kétharmados többségének beleegyezése szükséges.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.