Közélet

Mihálffy Szent István napján: Meg kell őriznünk ezer éve virágzó kultúránkat! + FOTÓK

Mihálffy Szent István napján: Meg kell őriznünk ezer éve virágzó kultúránkat! + FOTÓK

2013. augusztus 20., kedd
Mihálffy Szent István napján: Meg kell őriznünk ezer éve virágzó kultúránkat! + FOTÓK
dorozsma_aug20_mj 024

„Legyünk büszkék, összetartóak, őrizzük meg hitünket, építsük közös erővel ezer éves államunk és benne Kiskundorozsma jövőjét” – fogalmazott Mihálffy Béla önkormányzati képviselő a dorozsmai ünnepségen.

2010-ben új tartalommal bővült államalapításunk ünnepe – közölte

Mihálffy Béla

. A Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő emlékeztetett, a Parlament döntésének értelmében hatályba lépett az új állampolgársági törvény, „amellyel a kilencven éve csonka nemzet, végre magyarságában egyesülhetett, megmutatva nemzeti összetartozását”. Ünnepi beszédében hangsúlyozta, miközben hazánknál nagyobb népek és nemzetek tűntek el a történelem süllyesztőjében, addig a magyar nép fennmaradt. „Államalapításunk, szent királyunk, ezeréves állami történelmünk utat mutat: kishitűségnek nincs helye!” – szögezte le.

Szent István

olyan törvényeket alkotott, s olyan intelmeket hagyott ránk, ami a rendteremtés, a biztonság megszilárdítását, a tisztességesek ellen vétők szigorú megbüntetését, a hit megtartását, a jó és igazságos hatalomgyakorlást szolgálták. „Szent István tudta, csak olyan kormányzás járhat sikerrel, amely a magyar nemzet hagyományait és kultúráját is szem előtt tartja. Mit üzen mindez a mai magyarságnak? Azt, hogy a globalizáció olvasztótégelyében meg kell őriznünk az ezer esztendő óta virágzó kultúránkat, óvnunk kell a magyar nyelv, irodalom, zene, tánc, képzőművészet értékeit és néphagyományunk kincseit” – fogalmazott Mihálffy Béla. A politikus arról is szólt, hogy államalapító szent királyunk azt is megmutatta, hogy nem a szabadosság, illetve nem a törvények fellazítása vezet a szabadság felé, hanem a határozott kormányzás, és a haza feltétlen szeretete.

dorozsma_aug20_mj 053

Olyan összefogásra van szükség a politikus szerint, ami megmutatkozott minden idők legnagyobb dunai árvizénél is. Mihálffy úgy látja, ha képesek vagyunk továbbra is úgy összefogni,akkor nemcsak az árvízben megsemmisült házak, hanem hazánk is újjá tud épülni: testében, lelkében, hitében. Leszögezte, a dorozsmai lakosok is az ezer éves állam részesei, így mindegyiküknek közös felelőssége van a következő ezer esztendőre nézve. A városatya úgy látja, nem szabad hagynia senkinek, hogy a bizonytalanság és a hitetlenség gyökeret verjen szívében, hinni kell abban, hogy tenni tudnak Dorozsmáért, illetve egyéni sorsuk jobbra fordulásáért. Arról is szólt, mindannyiunk feladata, hogy saját munkáját, hivatását tisztességesen végezze el, s így kell tennie a képviselőknek is, akiket a közösség választott. „Ennek szellemében Szent István király életéből és tetteiből merítünk példát mi képviselők is, mindennapjaink során, mikor Dorozsma gyarapodásáért dolgozunk” – így Mihálffy Béla. Az augusztus 20-i rendezvényen - melyen

Vass József Szuhanics Albert

Szent István ünnepe című versét szavalta el – a politikai pártok és a civil szervezetek helyezték el az emlékezés koszorúit a kopjafánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.