Közélet

Meghirdetik az új tanévre szóló Út a szakmához pályázatot

Meghirdetik az új tanévre szóló Út a szakmához pályázatot

2013. augusztus 5., hétfő
Meghirdetik az új tanévre szóló Út a szakmához pályázatot

Az új tanévre is meghirdetik az Út a szakmához alprogramot, amelynek célja a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű - kiemelten roma - szakiskolai tanulók sikeres tanulmányainak elősegítése, tanulási nehézségeinek leküzdése. A programra postai úton szeptember 20-ig lehet jelentkezni.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a száz százalékban hazai támogatású alprogram keretében a mentorok és a tanulók számára is biztosított a rendszeres ösztöndíj. A továbbfutó ösztöndíjasok mellett a következő tanévben legalább 4 ezer új tanuló részesülhet rendszeres havi támogatásban. A részt vevő mentorok tanulónként és havonta 7 ezer forint ösztöndíjat, míg a tanulók – a mentori támogatás mellett – előző év végi tanulmányi átlagaik alapján kiszámított ösztöndíjat, minimum 7 ezer, maximum 13 ezer forint juttatást kaphatnak. A pályázat benyújtásának határideje: elektronikus úton 2013. szeptember 19., postai úton szeptember 20., éjfél. A pályázat benyújtására jogosultak köréről, a pályázás menetéről, illetve a program tartalmáról és feltételeiről

további információk itt találhatók

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.