Labdarúgás: szünet után felőrölte az Ásotthalmot a Vásárhely

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A magyar kupa megyei első fordulójában a sorsolás kiszámíthatatlansága miatt Vásárhelyen is két megyei I. osztályban szereplő együttes harcolt a továbbjutásért. A találkozó kimenetele csak 50 percig volt kérdéses, ezt követően a hazaiak felőrölték a vendégek ellenállását.

Az elmúlt évben az akkor még NB III-ban szerepelt hazaiak a Baks Baráti SE (8-0) és a Csengele KSE (7-1) idegenbeli legyőzése után a harmadik fordulóban meglepetésre 2-1-re kikaptak Tiszaszigeten, így nem jutottak a legjobb nyolc közé. A vendég ásotthalmiak sem számítanak igazi kupaspecialistának, hiszen az előző kiírásban már az első fordulóban búcsúztak, a Bordány SK elleni hazai 2-2 után büntetőkkel maradtak alul.

Jelenleg már mindkét csapat a megyei I. osztályban küzd a bajnoki pontokért. A hétvégi első fordulóban a HFC gól nélküli döntetlenre végzett Mórahalmon, míg az ásotthalmiak remekül helytállva mindössze 1-0-ra kaptak ki a Felső Tisz -parton a lényegesen esélyesebb Tisza Volántól. A két csapat kupaösszecsapásán a hazai pályát élvező és bővebb játékoskerettel rendelkező vásárhelyiek tűntek esélyesebbnek, de amint mondják, a kupában bármi megtörténhet.

Az első játékrészben sok hibával tarkított, alacsony színvonalú összecsapást láthattak a nézők. A vásárhelyieknek több helyzetük adódott ugyan, de gól nem született. Szünet után öt perccel megszerezték a vezetést a hazaiak, majd a védelmet többször is kisegítő Ábrahám kapus lecserélése után elbizonytalanodott és el is fáradt az ásotthalmi védelem, amit az alaposan feljavult hazaiak könyörtelenül megbüntettek.

A gólkrónika:

51. perc: Szakál bal oldali beadását Varga Róbert még elhibázta, de az érkező Konc Adrián a védők között, a tehetetlen Ábrahám kapus mellett lőtte közelről a kapuba, 1-0.

68. perc: A lesre játszó védők között Konc Adrián ugrott ki és a kifutó cserekapus, Víg Dániel mellett lőtt a kapuba, 2-0.

70. perc: Egy előreívelt labda átszállt a védők fölött és Marton Bence egy pattanás után okosan emelt a kiinduló Víg kapus fölött a kapuba, 3-0.

83. perc: Marton szöglete némi szerencsével Brizik-Bodrogi István elé került, aki közelről emelt a léc alá, 4-0.

87. perc: Konc Adrián húzott a hátráló védők között kapura, Víg kapus kifutva megpróbált felszabadítani, de a labda a vásárhelyi játékosról a kapu felé pattant és az utánna futó támadó közelről a kapuba gurított, 5-0.

SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 1. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – Ásotthalmi TE 5-0 (0-0)
Hódmezővásárhely. Vezette: Szöllősi F. (Ifj. Csányi F., Szeri T.)
HFC: Nagyistván – Varga M. (Huszár 81′), Kökény, Tóth J., Szakál (Szentirmai 76′) – Keller (Király D. 67′), Varga R. (Brizik-Bodrogi I. 71′), Nagy A. – Konc A., Huszka M. (Muzsik 76′), Marton B. Edző: Dezső Ferenc
Ásotthalom: Ábrahám (Víg 70′) – Bokányi Á., Rencsár, Török A., Németh P. – Tóth B. (Malatinszki 60′), Kiszner, Vastag, Szolákovics – Baji R., Baji Sz. (Hatvani I. 70′). Edző: Hevesi Tibor
Gólszerzők: Konc Adrián (3 – 51′, 68′, 87′), Marton Bence (70′), Brizik-Bodrogi István (83′).

Dezső Ferenc: “Tudtuk, hogy türelmesen kell játszanunk, hiszen az várható volt, hogy ellenfelünk nem a támadójátékot helyezi előtérbe. Annak ellenére, hogy a vendégek tördelték a játékot, és ha lehetőségük adódott, húzták az időt, az első játékrészben is megvoltak a lehetőségeink, de nem sikerült gólt szereznünk. A félidőben azt kértem a játékosoktól, hogy még nagyobb nyomás alá helyezzük ellenfelünket, ami be is jött, és ahogy fáradtak az ásotthalmiak, úgy jöttek a gólok is.”

Hevesi Tibor: “Sajnos a hétközi mérkőzés miatt csak tartalékos összeállításban tudtunk pályára lépni, így szünet utáni játékával megérdemelten nyert a Vásárhely.”

Default thumbnail
Előző sztori

Tovább csökkenhet az államadósság a harmadik negyedévben

Következő sztori

Kézilabda: a meccs második felében indult be a Pick-henger

Legutóbbi hasonló cikkek