Sport

Labdarúgás: büntetővel mentett pontot a Komló a Szeged 2011 ellen

Labdarúgás: büntetővel mentett pontot a Komló a Szeged 2011 ellen

2013. augusztus 24., szombat
Labdarúgás: büntetővel mentett pontot a Komló a Szeged 2011 ellen
szeged_2011_momor41_gs

Egy izgalmaktól mentes, a rossz talaj miatt is döcögős meccsen fölényben futballozott a Szeged 2011, de egy buta szabálytalanság miatt csak egy pontot hoztak haza.

Labdarúgó NB III Közép csoport 2. forduló:

Komlói Bányász SK - Szeged 2011-Grosics Akadémia 1-1 (0-0)

Komló, Bányász stadion. Vezeti: Jakab (Fehér, Reinicz)

Komló:

Herbert - Gelencsér, Halasi, Korbuly, Nagy N., Vörös (Komlóczki 82'), Kalmár, Nagy R., Magyar (Román 89'), Horony, Paál (Mánya 71').

Vezetőedző:

Weiszbart József.

Szeged-Grosics:

Molnár F. T. – Kalapács (Kalmár 88'), Szabó Cs., Gadó, Zabari - Markovic, Dombai - Ács, Pászka (Kovács 61'), Geiger - Germán.

Vezetőedző:

Nyilas Elek.

Gól:

Kalmár G. (11-esből 84'), illetve Geiger N. (48')

Sárga lap:

Korbuly (27'), Kalmár G. (64'), Gelencsér (68') Nyilas Elek:

"Csalódott az ember egy olyan döntetlen után, ahol végig nyerésre állt. De az egygólos mérkőzésekben, mint amilyen ez is volt, benne van, hogy a végén kiegyenlít az ellenfél. Nem voltunk olyan dominánsak, mint az előző találkozónkon, átvettük az ellenfelünk kényelmes, játékot lassító stílusát. Amikor a begyakorolt dolgokat csináltuk, rögtön helyzetek alakultak ki belőle, a gólunk is egy ilyenből született. Sajnos egy buta hibából egyenlíteni tudott a Komló."

Online közvetítésünk:

VÉGE

90+2
Vége a találkozónak, egy megnyert meccsen veszített két pontot a Szeged.
89'
Magyar helyett Román állt be.
88'
Kalapács helyére Kalmár jött.
88'
Rohamoz a Szeged, bekkel a Komló.
84'
GÓÓÓL! Kalmár jobb felsőbe rúgta a labdát. 1-1
83'
Egy buta szabálytalanságért kap büntetőt a Szeged. A hazai támadó kifelé cselezgetett, Kalapács ütemtelenül nyúlt utána, így a csatár átesett a lábán.
82'
Vörös helyett Komlóczki áll be.
78'
Hasonló szituáció a másik oldalon is. Ács oldalsó szabadrúgása után szintén magabiztosan hárít a hazai védelem. Továbbra is a Szeged irányít, sok az elvesztett labda, a folyamatos játék hiány miatt inkább brusztolós fociról lehet beszélni.
75'
Szabadrúgáshoz jutott a Komló. A bal oldalsó beívelés Molnár F. kezében landolt.
71'
Paál helyett Mánya jött fel.
69'
A 20 méteres szabadrúgást középről jó egy méterrel fölé lőtte Markovic.
68'
Markovic ellen elkövetett szabálytalanságért Gelencsér kapott sárgátt.
65'
Markovic beívelt szabadrúgását kifejelték a hazaiak, érkezett azonban Kalapács, aki kapásból lőtt, de Herbert bravúrral védett.
64'
Geigert Kalmár buktatta egy sárgáért.
61'
Pászka helyett Kovács érkezik a Szegedben.
58'
Komlói szabadrúgás 20 méterről. Kalmár lövése a bal felső sarok mellet mintegy 30 centivel hagyta el a pályát.
57'
Dombai 19 méteres lövése után a jobb kapufa mellett suhant el a bogyó.
55'
Ács levente 16-osról elnyesett labdáját fogta Herbert magabiztosan.
53'
A gólt követően újabb helyzet eddig nem alakult ki, a szegedi próbálkozásokból egy hazai kontra született, ami a jobb szélen halt el.
48'
GÓÓÓL! Dombai nagyszerű indításával lépett ki Geiger a védők közül középen, a 16-oson belülre tőrt, elhúzta a labdát a kifutó Herbert mellett és a hálóba passzolt. 0-1
47'
Germán ígéretes helyzetből, 9 méterről fölé lőtt.
46'
Útjára indult a labda.

SZÜNET

45'
Félidő. A Szeged egyértelmű fölényben játszik, egy ingerszegény első félidőn vagyunk túl.
43'
Egyik oldalon sem alakul ki folyamatos játék, főleg a pontrúgások dominálnak, ebből próbálják a csapatok a kapu előterébe bejuttatni a labdát.
38'
Továbbra is eseményekben igen szegény a találkozó. Amit feljegyezhetünk: már 3-1 a szögletarány a Komlónak.
33'
Dombai 27 méterről életerős lövést eresztett meg, ami nem sokkal ment el a bal kapufa mellett.
32'
A technikás szegedi kvartettnek (Ács-Pászka-Geiger-Germán) nem kedvez a talaj a támadásszervezéseknél, a kényszerítőknél és a cseleknél mindig akadt egy-egy felpattanó labda, közbelépő hazai láb, így nemigen alakul ki helyzet.
28'
A 25 méteres, oldalsó szabadrúgást Ács tekerte élesen a kapu elé, de a hazai védők a kapu torkából tisztáztak.
27'
Korbuly kapott lapot, mert felvágta Germánt.
22'
Megérkezett az első szegedi szöglet is. Pászka bal oldali beívelését Herbertnek kellett lehúznia.
17'
Továbbra is mezőnycsata folyik, harcias, iramos letámadásokkal, szegedi irányítással, a Komló kontratámadásokat épít ezekből sikerült egy újabb szögletet kiharcolnia, ám ezt könnyedén hárították a vendégek.
12'
A Szeged irányítja a játékot, a Komló visszaállt, ám mégis a hazaiak előtt adódott lehetőség. Szabó a 16-oson belül meggondolatlanul hazaadta a labdát, amit Molnár F. Tamásnak meg kellet fognia elkerülendő az öngólt. A közvetett szabadrúgásból Kalmár a sorfalba lőtt.
7'
Főleg mezőnyjáték folyik: ismerkednek egymással a csapatok, nameg a talajjal is. A hazai gárda rúgta az első szögletet, amit a hosszú oldalról visszafejeltek, de Markovic szintén fejjel tisztázott.
3'
A Szeged 2011 lépett fel támadólag, de a folyamatos játékot nagyban nehezíti, hogy rossz a talaj, ez gyakran megtréfálhatja majd a játékosokat.
1'
Pászka passzolt Germánnak - elkezdődött a meccs.

17.28:

A Komló tiszta kékben játszik majd, a Szeged 2011-Grosics Akadémia tiszta fehérben. A 12 fős hazai ultra-tábor görögtűzzel fogadta a csapatát.

17.25:

Üdvözöljük olvasóinkat, hamarosan indul a meccs. Csodálatos környezetben, a Mecsektől nem messze, egy völgyben van a pálya, ahol azonban kissé megállt az idő. A talaj nem túl gondozott, a lelátó sem mai darab, viszont a vendéglátás első osztályú. Online közvetítésünk 17.30-kor kezdődik, miután

Jakab Géza

játékvezető jelet ad a találkozó megkezdésére.

A találkozó elé:

A hazaiakról annyit tudni érdemes, hogy 40 ponttal végeztek az NB III Dráva csoportjának 7. helyén, ami ugyan megyei indulást jelentett volna, ám a csapat az MTK II. visszalépése miatt végül mégis nevezhetett az NB III-ra, ahol aztán a Közép csoportba sorolták. A Komló edzője

Weiszbart József

, aki június végén vette át a csapat irányítását 10 év szünet után kispadra ülve. Az ügyvéd és tanár végzettségű 62 esztendős tréner korábban egyébként a Dunaszekcső és a Töttös alakulatait edzette. Érdekesség, hogy a felkészülés folyamán a csapat edzéseibe besegített tanácvsaival és tapasztalataival a komlói születésű 24 éves magyar válogatott labdarúgó

Korcsmár Zsolt

is, aki nyáron igazolt a Bundesliga 2-es Greuther Fürth csapatához. A bajnoki nyitányon a kispadon azonban adminisztrációs okokból mégsem az új edző, hanem a komlói egyesület futballszakosztályának vezetője,

Pintér Attila

- nem összetévesztendő a Győri ETO FC vezetőedzőjével! - ült, aki bő egy hete

úgy nyilatkozott

, tart az őszi NB III-as szezontól, miután az "uránvárosiak" csapata még nincs kész, s ez a maglódi, 2-0-s vereséggel végződő találkozón - ahol beszámolók szerint négy kapufát is lőttek a baranyaiak - be is igazolódott. A gárda felkészülését két 0-0-s döntetlennel kezdte a Sellye és a Szentlőrinc csapatai ellen, majd a Hosszúhetény otthonában érte őket egy 5-2-es csapás. Azután Mohácson sikerült győzni 1-0-ra, majd fordulatos meccsen Szászváron is 3-2-re, hogy végül a felkészülést egy újabb 0-0-val zárja az együttes a PVSK otthonában. Érkezőik között meg kell említeni az FTC II-től igazolt

Paál Márkot

, és a békéscsabai nevelésű

Komróczki Endrét

. A Komló mérkőzéseit a szebb napokat is megélt, névleg 10 ezer fő befogadására képes Bányász stadionban játssza - a mai találkozóra is ott kerül sor.

Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.