Sport

Labdarúgás: dorozsmai bravúr a Makó ellen + FOTÓK

Labdarúgás: dorozsmai bravúr a Makó ellen + FOTÓK

2013. augusztus 17., szombat
Labdarúgás: dorozsmai bravúr a Makó ellen + FOTÓK
dorozsma_mako2_mj 281

Hátrányból fordítva diadalmaskodott a lelkes újonc az éremesélyes Maros-partiak ellen. Füleki duplája aranyat ért.

Labdarúgó megyei II. osztály 1. forduló:

Kiskundorozsmai ESK - Makó FC II. 3-2 (1-2)

Kiskundorozsma, 100 néző, vezette: Fodor Lajos (Bujdosó Attila, Mészáros János).

Kiskundorozsma:

Mihálffy - Csányi (Kálmán 78'), Tatai, Szalai, Ottlik S., Olajos (Barna 55'), Marjanucz, Farkas T. (Kiss A. 46'), Molnár, Füleki, Mészáros (Gyuris 65').

Vezetőedző:

Fazekas István.

Makó II.:

Keresztúri - Igaz (Törös 44'), Köteles, Rutai (Bornemissza 51'), Halász, Rakity, Kovács (Hieta 73'), Tézsla, Almási (Dávid 73'), Paku, Budai. Vezetőedző: Simon Szilveszter.

Gólszerzők:

Füleki (11-esből 15', 79'), Molnár (83'), illetve Paku (13'), Budai (43')

Online közvetítésünk:

90+3'
Fodor Lajos hármasa sípszava véget vet az összecsapásnak: hatalmas meglepetésre az újonc Kiskundorozsma megverte az esélyesebb, a találkozó jelentős részében fölényben is futballozó, ám a végére túlzottan kiengedő Makó II.-t.
90+3'
Ráadás Olajos sérülése miatt. 30 méterről végezhetett el szabadrúgást a Makó, Köteles csavarását Mihálffy elképesztő bravúrral nyomta ki kornerre.
89'
Átlövésekkel kísérleteznek a látogatók, kontráznak a hazaiak, izgalmas és látványos a hajrá. Marjanucz ugrott ki ebben a pillanatban egyedül Füleki passzával, de a kapusba lőtt.
86'
Képes lesz-e újítani a Makó? Most biztonságra törekszik a Dorozsma, uralja a mezőnyt, a vendégek nem tértek még magukhoz a sokkból.
83'
GÓÓÓL 3-2! Itt a meglepetés, egy kavarodás után Molnár Ferenc 6 méterről lőtt a makói hálóba úgy, hogy a labda Keresztúri kapus kezéről pattant a jobb sarokba. Azt kell mondjuk, túlságosan is leültek a vendégek, ami megbosszulta magát.
79'
GÓÓÓL 2-2! Marjanucz mesteri indításával Füleki lépett ki, majd 13 méterről a hálóba bombázott. Ő is, csapata is nagyon megérdemelte az egyenlítést.
78'
Csányi jött le hazai oldalon, Kálmán állt be a hajrára.
77'
Óriási lendülettel megy előre a Dorozsma, mely most enyhe fölénybe került. A vendégek mintha ráültek volna az eredményre. Füleki nagyon elemében van, szebbnél szebb megoldásokkal véteti magát észre, állandó veszélyt jelent a tizenhatoson belül. Többször is lőhetett volna, most azonban nem járt sikerrel.
73'
Kovács és Almási hagyta el a játékteret a vendégeknél, Hieta és Dávid érkezett helyettük.
71'
Gyuris remek lövését ütötte szögletre Keresztúri, szép kísérlet volt mintegy 14 méterről, kifelé kanyarodott, egy lepattanót szúrt rá a dorozsmai csereember. Nem nyugodhat meg a Makó.
69'
Megérkeztek a mentők Olajosért, így áll most a játék. Közben Fodor játékvezető szóvá tette a makói drukkerek pirotechnikáját, reméljük, nem lesz semmi gond a hátralévő időben...
65'
A rendkívül hangzatos "Pacal" becenévre hallgató Mészárost Gyuris váltotta hazai oldalon.
64'
Ottlik Sándor nagyszerűen tört előre, három embert is becsapott, helyezett lövését Köteles szép védéssel mentette.
63'
Paku eldönthette volna a mérkőzést, de nem tette. Jobbról tört befelé, egyedül állt Mihálffy kapussal szemben, de totojázott, nem lőtt, nem is szolgálta ki az érkező társakat, így odalett a lehetőség.
60'
Mindent megtesz az egyenlítésért a Dorozsma, sokpasszos játékra tért át a hazai csapat, ám a szervezetten védekező Makó uralja a meccset. Almási egy kontra végén alig-alig lőtt mellé, ám kiderült közben, lesről.
55'
Olajost ápolják, mentőt is hívnak a biztonság kedvéért. Barna Gábor állt be a helyére.
54'
Olajos megszédült, talán egy pillanatra az eszméletét is elvesztette, ráestek a vendégek egy ütközésnél.
51'
Újabb makói változtatás: Rutai le, Bornemissza be.
50'
Óriási dorozsmai ziccer maradt ki. A kilépő Füleki átívelte a kapust, de a kísérlet elszállt a felső léc fölött.
49'
Gyönyörű lövést eresztett meg Kovács, alig suhant el a laszti a dorozsmai bal kapufa mellett.
46'
A hátrányban lévő Dorozsma kezdte a második játékrészt. Kérdés, lesz a hazaiakban elég erő a pontmentéshez. Az első gól után a Makó ráfizetett könnyelműségére, gyorsan jött az egyenlítés. Hamarosan kiderül, belelépnek-e még egyszer ugyanabba a folyóba.
46'
A szünetben Kiss Attila állt Farkas T. helyére a hazaiaknál.
Szünet.
45'
Vége az első félidőnek.
44'
Kényszerű csere a látogatóknál: Igaz megsérült, Törös a pályán helyette.
43'
GÓÓÓL 1-2! Váratlanul előnyben a Makó! Egy kapuskirúgást azonnal visszajátszottak Csányi mögé a vendégek, Budai futotta be a labdát, majd a tizenhatoson belülre érve szenzációs lövéssel vette be a jobb felsőt. Az igazsághoz tartozik, hogy a hazaiak bal oldali védelmének hibája is kellett a találathoz.
40'
Egy védelmi megingás okozott bonyodalmat a makói kapu előtt. Két belső védő és a kapus nem értette meg egymást, szerencséjükre egyik dorozsmai sem eszmélt, így megúszták a látogatók.
36'
Makói helyzetek egymás után. Több átlövést láthattunk, bátran próbálkoznak a vendégek. Néhány labda elkerülte a kaput, Köteles viszont nagyszerűen szúrta rá, Mihálffy biztos öklözéssel védett.
32'
Makói próbálkozás: Mihálffy bátor kifutással mentett a gólra éhes Paku és Almási elől.
31'
Fokozódik a csaták élessége, több fault után is sípjába kellett fújnia Fodor játékvezetőnek. Jó a meccs, mindkét csapat a maximumra törekszik. Kicsit meglepő, hogy a kezdeti makói fölény után milyen szépen feljött a Dorozsma.
27'
Dorozsmai lehetőségek és makói kapufa. Egy szöglet után Olajos alig fejelt mellé, majd Füleki lövése kerülte el a kaput. A túloldalon Almási három védőt csapott be, 16-ról a hosszú sarkot vette célba, a lapos kísérletet a bal kapufa hárította.
23'
Túl az első felvonás felén. Füleki egy gyönyörű testcsellel játszotta magát tisztára a tizenhatos vonalánál, lövését bravúros vetődéssel tolta ki oldalra Keresztúri, majd lesen akadt el a hazaiak újabb próbálkozása. Kiegyenlítettebbé vált a meccs.
19'
Fokozódik az iram: gyorsítani próbál a Makó, de állja a sarat a Dorozsma, a hazaiak át-átlépnek az ellenfél térfelére.
15'
GÓÓÓL 1-1! Benn a makói kapuban a labda. A balra induló Keresztúri mellett Füleki félmagasan lőtt a ketrec jobb oldalába.
14'
Óriási egyenlítési lehetőség, büntetőhöz jutott a Dorozsma. Középkezdés után a tizenhatoson belülre törtek a hazaiak, a fekvő Halász kézzel ért a lasztihoz, azonnal fújt Fodor Lajos.
13'
GÓÓÓL 0-1! Vezet a Makó, góllá érett a fölény. Kovács pontos beadását Paku 11 méterről védhetetlenül vágta Mihálffy kapujába.
12'
Kovács elől az utolsó pillanatban pöccintették haza Mihálffy kapusnak a dorozsmaiak. A hazai nézők azt latolgatják, meddig bírják erővel az övéik a hősies védekezést. Egyértelműen a Makó dominál és veszélyeztet, percről percre vezet újabb rohamokat.
8'
Az első akciót is a Makó II. mutatta be a bal oldalon. Tézsla gyönyörűen ment el, az alapvonaltól 3 méterre tisztán adhatott be, jól is tekeredett a labda, a berobbanó Almási elől azonban lefülelték a védők.
4'
Fölényben futballoznak a vendégek, helyzetig viszont még nem jutottak. Egyértelműen támadólag léptek fel, gyorsan le akarják tenni a névjegyüket. A hazaiak megpróbálják lassítani a játékot.
1'
Sokat vártunk rá, elérkezett: Fodor Lajos sípszava jelezte, útnak indult a labda a 2013/14-es szezonban. Fehér-zöld-türkiz színösszeállításban a dorozsmaiak, míg a vendég makóiak szerelése kék felső, fekete nadrág, kék sportszár. A Maros-partiak kezdték a derbit. Közben a makói ultrák hangja hallatszik, befutottak ők is 20-25 fővel.
16.45: A meccs esélyese ugyan a tavalyi negyedik vendégcsapat, de az újonc Dorozsma meglepetésre készül. Nagy taktikai csata és férfias küzdelem várható a két gárda habitusát ismerve. Majdnem ideális labdarúgóidő fogadja a feleket, néhány bárányfelhő az égen, kellemes meleg. 16.30: Köszöntjük az olvasókat Kiskundorozsmáról, ahol hamarosan kezdődik a megyei II. osztály nyitómérkőzése az újonc házigazdák és a Makó II. főszereplésével. 17 órakor Fodor Lajos sporttárs sípjelére indul az összecsapás és élő közvetítésünk.

A találkozó elé:

A Kiskundorozsmai ESK gárdája a megye III. Homokháti csoport ezüstérmeseként vállalta az osztályváltást, s nyert indulási jogot a második vonalban. A dorozsmaiak Fazekas István edző vezetésével a biztos bennmaradást célozzák meg, hosszú távon pedig egy erős bázis építésére törekednek. Ennek megfelelően keretükből csak Hilák Dániel (Újszentiván) távozott, az érkezési lista sokkal bővebb: Kiss Attila (Algyő), Lesznek Ferenc (Pázsit SE), Demeter János, Kiss Zoltán (újrakezdte), Kálmán László (Bordány), ifj. Szalai László, Fábián Zsolt, Köles Róbert (Szeged 2011 utánpótlás), Pál Roland (Újszentiván), Barna Gábor (Gyálarét), Kapa Márk (Balástya), Takács Gábor (Csengele), Kormányos Csaba (UTC). Ami a vendég Maros-partiakat illeti, ők az előző szezonban balszerencsés körülmények között veszítették el a bronzérmet. A Tiszasziget ugyanis jogosulatlan játékosszerepeltetés miatt óvta meg a Sándorfalva II. elleni vesztes meccset, s mivel beadványuk jogosnak bizonyult, az így kapott három pont révén - jobb gólkülönbséggel - a Makó II. elé vágtak. A Simon Szilveszter irányított legénység ebben az idényben már semmiképpen sem akar lemaradni a dobogóról! A keretből távozott: Bíró Sándor (angliai munkahely), Fazekas Bálint (Deszk), Horváth Gábor (Apátfalva), Kardos Zsolt (Kiszombor), megszerezték viszont Bornemissza Gábort (Csanádpalota), Budai Rolandot (Makó III.), Keresztúri Márkot, Rácz Rolandot, Kieta Mátét (az ifiből) és Kópiás Gergőt (újrakezdte).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.