Labdarúgás: ikszelt Vásárhelyen az UTC (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_hfc07_gsKorábbi újszegedi veresége után a Vásárhely otthonában döntetlenre végzett Major László alakulata.

Tekintse át a megyei I. osztály teljes őszi menetrendjét!

A Szertár Sportbolt Csongrád megyei I. osztály átigazolási körképe itt olvasható! Böngéssze végig, ki, honnan, hová igazolt az élvonalbeli csapatoknál!

Mind a nemzeti harmadosztályból kieső hazaiaknál, mind a megyeegyben bennmaradást kiharcoló vendégeknél alapos változások tapasztalhatók az átigazolási adatbankot böngészve, amelyekről már többször is beszámoltunk korábban, ahogyan a két gárda felkészülési mérkőzéseit is folyamatosan követhették olvasóink oldalainkon. A HFC nagyon sima győzelmekkel kezdett, legutóbb azonban alulmaradt az NB III-as Orosháza otthonában, míg az alaposan beerősítő újszegediek ugyancsak “rommá verték” első ellenfeleiket, majd épp soros ellenfelüktől elszenvedett vereségüket követően legyűrték a Kisteleket, a Tápéval pedig gólzáporos ikszet játszottak. A két gárda ominózus Kertész utcai fordulatos összecsapásán a vásárhelyiek szerezték meg a vezetést, onnan fordított a Major László dirigálta alakulat, majd 2-2-es félidő után a második játékrészben az elhibázott újszegedi helyzeteket gólokkal büntette Dezső Ferenc egysége, 4-2-re diadalmaskodva.

A bajnoki főpróba ellenére mindkét együttes igen foghíjas összetételben lépett pályára. A hazaiaknál a sérültek közül Antal Krisztián és Rácz Dezső edzőfelszerelésben mozgott ugyan, de pályára nem léphetett, Juhász I. Sándor és Varga Levente a lelátóról nézte társai játékát, míg Konc Adrián és Szakál Attila mérkőzésszerelésben a kispadon ült ugyan, de végül egyikük sem vállalta a pályára lépéssel járó kockázatot. A betegséggel bajlódók közül Szabó Márk bő egy félidőt vállalt, míg Brizik-Bodrogit és Huszkát még a nézőtéren sem fedezhettük fel. Hiányzott munkahelyi elfoglaltsága miatt Király Dávid és Keller Zoltán is. A vendégek meghatározó játékosai közül a kisebb térdsérüléssel bajlódó Végh Ariel a kezdés előtt a pálya szélén kocogott, míg Bernát Péter családi elfoglaltsága miatt nem utazott Vásárhelyre, de nem volt itt Tombácz kapus sem. A pályára lépők között egyetlen újoncot fedezhettünk fel, az UTC tesztelte a közel kétméteres szerb védőt, Igor Tumbast.

A vendégek kezdtek jobban, előbb a 4. percben Szűcs D. indításával Gajdacsi törhetett kapura, de Tóth J. beérte, és így oda lett a helyzet. Négy perc múlva Dürgő próbálkozott egy távoli lövéssel, de 25 méteres kísérletét Vasas kapus biztosan védte. A folytatásban a vásárhelyiek fokozatosan átvették a játék irányítását, míg a vendégek inkább kontrákkal próbálkoztak. A 14. percben Hatvani kapott remek labdát a balösszekötő helyén, csavarása a bal oldali lécek kereszteződéséről vágódott a mezőnybe, majd ezt követően a későn jelző asszisztens beintésére Csuka játékvezető les miatt szabadrúgást ítélt a vendégek javára. A 16. percben ráfizettek a lestaktikára az újszegediek, ekkor a hátulról felfutó Jesenszki kapott labdát a jobb szélen, és beadása után a középen érkező Hatvani József kapásból lőtt Béry kapujába, 1-0. A 19. percben Szabó Márk egy csellel tisztára játszotta magát, majd az alapvonalról visszagurított, de a kaputól 8 méterre teljesen tisztán álló Hatvani ahelyett, hogy lekezelte volna a labdát, egyből lőtt, és a rosszul eltalált labda nem jelentett veszélyt az újszegedi kapura. Küzdöttek a csapatok, de nem volt eget verő a színvonal. A 28. percben Dürgő beadásszerű lövéséről Gajdacsi alig maradt le, így azonban a labda elment a vásárhelyi kapu előtt. A 31. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, de Brinszky 30 méteres lövése kevéssel a kapu fölött hagyta el a játékteret. A félidő hajrája kiegyenlített küzdelmet hozott, ígéretes helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, a 48. percben Brinszky szögletét Tumbas fejelte kapura, de Vasas kapus bravúrral szögletre ütötte a labdát. Az egyre erősödő meleggel arányosan esett a játék színvonala, mindkét oldalon sok volt a szabálytalanság. Negyedórányi játék után ismét a hazaiak vették át a kezdeményezést, ami elsősorban veszélyes szögletekben mutatkozott meg. A 63. percben Varga Máté bal oldali szögletét Tóth József a földre fejelte, és mindenki csak nézte, hogy onnan alig pattant a kapu fölé. Öt perc múlva Varga M. jobb oldali szögletét Kökény tiszta helyzetben fölé fejelte. A 71. percben újabb lehetőséget hagytak ki a hazaiak, Hatvani és Kerepeczki küzdött a labdáért a 16-oson belül, a vendégek védője elcsúszott, de Hatvani sutára sikerült kísérlete nem találta el a kaput. A folytatásban Varga Máté lesántikált a pályáról – mint kiderült a cipő kitörte a sarkát – és mivel a hazaiaknál már nem volt cserelehetőség, így az utolsó, közel húsz percet emberhátrányban játszotta a HFC. A hajrában egyre többet támadott a vendég együttes és ennek a 83. percben meg is lett az eredménye. Szűcs Dániel jobb oldali beadását a lesgyanús helyzetben lévő Gajdacsi két méterről lőtte Nagyistván kapus hálójába, 1-1. A hátralévő percekben is inkább a vendégek próbálkoztak, de az eredmény már nem változott.

A megyei bajnoki rajton, augusztus 17-én 17 órakor lép pályára mindkét csapat, a HFC Mórahalmon, az UTC Csanádpalotán, igazi rangadókra van kilátás.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Hódmezővásárhelyi FC – Ujszegedi TC 1-1 (1-0)
Hódmezővásárhely, városi stadion. Vezette: Csuka.
HFC: Vasas – Jesenszki, Tóth J., Kökény, Szentirmai, Varga M., Nagy A., Varga R., Szabó M., Hatvani, Marton. Cserék: Nagy I. (kapus), Huszár, Muzsik. Edző: Dezső Ferenc.
UTC: Béry – Szűcs, Kerepeczki, Tumbas, Mészáros Z., Szentes-Bíró, Bitó R., Mészáros T., Brinszky, Dürgő, Gajdacsi. Cserék: Dobi, Joó, Balogh. Edző: Major László.
Gól: Hatvani, ill. Gajdacsi.

Dezső Ferenc: “Jobb játékot vártam a csapatunktól. A játék képe alapján igazságos a döntetlen, de amennyiben csak a helyzeteket nézzük, akkor nyernünk kellett volna. Az első félidőben még elfogadható teljesítményt nyújtottunk, de úgy látszik ezt még nem tudjuk átmenteni az egész mérkőzés idejére. Sajnálatos, hogy az utolsó húsz percet emberhátrányban voltunk kénytelenek lejátszani, hiszen bő ugyan a keretünk, de sok a sérült és beteg, illetve két fiatalunk a bemelegítés után jelentette be, hogy mégsem tudja vállalni a játékot. Egy héttel a bajnoki rajt előtt úgy néz ki, hogy elfogytunk, mint nyáron a jég. A bajnoki rajton a mórahalmiak vendégei leszünk, meggyőződésem, hogy amennyiben sérültjeink és betegeink egy része felépülne, akkor győzelmi esélyekkel léphetnénk pályára. Holnap átmegyek Mórahalomra, és megnézem a kupameccsüket, hiszen az első fordulóbeli riválisunk is alaposan átalakult, így kíváncsi vagyok, mire képesek.”

Major László: “Négy játékosom nem állt a rendelkezésemre, így nem teljesen tiszta a kép. Az első félidei játékunkkal elégedett voltam, a második félidő – főleg azt követően, hogy a Vásárhely csak tíz fővel játszott – már nem tetszett. Délután átmegyek Csanádpalotára, és megnézem első fordulóbeli ellenfelünk kupamérkőzését. Az biztos, hogy kellemetlen ellenfél vár ránk a bajnoki rajton, de megpróbálunk nyerni, hiszen szeretnénk az első ötben végezni a bajnokságban.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: nem bírt egymással a Kistelek és a Sándorfalva

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: átgázolt a Makó a Mindszenten

Legutóbbi hasonló cikkek