Sport

Labdarúgás: felőrölte a Dunaújváros a Csanádpalotát a kupában

Labdarúgás: felőrölte a Dunaújváros a Csanádpalotát a kupában

2013. augusztus 10., szombat
Labdarúgás: felőrölte a Dunaújváros a Csanádpalotát a kupában
Csanadpalota_mj-002

Egy félidőn keresztül méltó ellenfele volt a két osztállyal lejjebb jegyzet Csongrád megyei alakulat a Dunaújváros-Pálhalmának, azonban egy kiállítás megpecsételte a hazaiak sorsát.

Két Csongrád megyei I. osztályú alakulat is pályára lép a hétvégén a magyar kupa főtáblájának 1. fordulójában. A Mórahalom és a Csanádpalota akár kupaspecialistának is tekinthető, hiszen nem csak idén, de egy esztendővel korábban is ez a két gárda vívta a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa fináléját. Akkor 4-1-re a Csanádpalota nyert, amiért idén a homokhátiak 5-2-es diadalukkal vágtak vissza. A tavalyi évben a főtáblán jól kezdő Csanádpalota - büntetőkkel diadalmaskodtak a Kalocsa FC felett, majd a következő körben szoros csatában maradtak alul a REAC-cal szemben (1-2) - már szombaton pályára lépett, míg a homokhátiak vasárnap 17 órától játszanak. Idén a tavalyinál nehezebb dolga akadt a megyei bajnoki bronzérmes alakulatnak: az NB III Dráva csoportjának győztesét, az NB II-es rajtra készülő Dunaújváros Pálhalma-Agrospeciál SE csapatát sodorta Fortuna az útjukba az első kupakörben, többek között nigériai, ghánai és szerb légiósokkal, valamint

Böőr Zoltánnal, Milinte Árpáddal

és

Sitku Illéssel

megfűszerezve. Ám nem kezdett megilletődötten a harcos csanádpalotai alakulat a két osztállyal magasabban szereplő pálhalmai gárda ellen, jóllehet a vendégek szerezték meg a vezetést (

Thiago

kiugratása után

Villám Balázs

talált a hálóba), amire

Adrian Corbu

révén nem sokkal később megérkezett a válasz: a Palota légiósa honfitársa,

Flavius Negru

beadását értékesítette. A második játékrész elején is harcosan játszott a hazai csapat, ám a gólszerző

Corbu

53. percbeli kiállításával létszámhátrányba került a Csongrád megyei alakulat. Az esélyesebb vendégek még több futásra kényszerítették a hazaiakat, akik fáradtak is, így innentől a Duna-mentiek érvényesítették a papírformát: a Csanádpalota erejét felőrölve a félidő közepén megszerezték vezetést (

Micskó Márk

egy beadás után helyezett higgadtan a kapuba), majd

Bóna Zsolt

kispadról történt kiállítását követően a 91. percben még erre is rátettek egyet,

Böőr Zoltán

gyönyörű tekeréssel alakította ki a 3-1-es végeredményt. Mivel a magyar kupa ezen szakaszában a továbbjutásról egy mérkőzés dönt, így a vendégek folytathatják a küzdelmeket a 2. körben.

Labdarúgó magyar kupa 1. forduló:

Csanádpalota FC - Dunaújváros Pálhalma-Agrospeciál SE 1-3 (1-1)

Csanádpalota, 100 néző. Vezette: Gyarmati II. T. (Kovács II. G., Vígh-Tarsonyi)

Csanádpalota:

Potorec - Halász (Trényi 46'), Szelleki, Varga Cs., Vlad, Cotuna, Siclovan, Corbu, Gabor, Goldis (Veréb 78'), Negru (Erdélyi 78').

Megbízott edző:

Molnár László.

Dunaújváros:

Milinte – Villám, Szauter, Burucz (Micskó 46'), Farkas, Lázár (Kocsis 86'), Böőr, Szalai, Birtalan, Thiago (Sitku 86'), Godslove.

Edző:

Dobos Barna.

Gólszerzők:

Corbu (14'), illetve Villám (6'), Micskó (68'), Böőr (91').

Sárga lap:

Gabor (63'), ill. Micskó (90')

Kiállítás:

Corbu (53'), Bóna (75'). Molnár László:

"Mindkét félidőben szoros meccset vívtunk a dunaújvárosiakkal, akikkel szemben egyenrangú ellenfélnek bizonyultunk, ám gólszerzőnk második félidő elején történt kiállítása megpecsételte a sorsunkat."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.