Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: a HFC és a Csanádpalota is bizakodva tekint a rangadóra

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

makohfc_08_mjAz előző szezon bronzérmese az NB III-ból kiesett Vásárhely vendége lesz: a megye I. vasárnapi játéknapjának pikáns párosítása pompás meccset ígér.

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában újabb rangadó vár a Hódmezővásárhelyi FC-re, hiszen vasárnap délután 17 órától az elmúlt évi bronzérmes Csanádpalota látogat a vásárhelyi stadionba. A találkozóról a SZEGEDma.hu sem hiányozhat. Nagyszerű derbire van kilátás, mindkét élcsapatnak kellenek a pontok, hiszen a rajton a HFC 0-0-ra végzett Mórahalmon, míg a palotaiak fordulatos meccsen 3-2-re veszítettek az UTC ellen. A hét közben a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában javítottak: a vásárhelyiek az Ásotthalom ellen 5-0-lal, vasárnapi vendégeik a Pusztaszer elleni 10-0-lal meneteltek a második körbe. Esélylesőbe indultunk a két félhez.

ONLINE!

A Hódmezővásárhelyi FC – Csanádpalota FC megye I-es csörtét a SZEGEDma.hu élőben közvetíti vasárnap délután 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Nagy iramot diktálna a Vásárhely

Dezső Ferenc, a HFC edzője úgy kezdte: nincs könnyű ellenfél az alaposan megerősödött megyei I. osztályú bajnokságban, ők azonban különösképpen alaposan belehúztak, hiszen az első fordulóbeli mórahalmi vendégszereplés után a hétvégén is egy rendkívül erős gárda, az elmúlt évi bronzérmes Csanádpalota lesz az ellenfelük. “Tiszteljük a palotaiak eddig elért eredményeit, hiszen az elmúlt idényben mind a bajnokságban, mind a kupában remekül szerepeltek, de ennek ellenére nem hiszem, hogy félnünk kellene tőlük. Ellenfelünk az elmúlt hetekben előbb búcsúra kényszerült a magyar kupa országos főtáblájától, majd a bajnoki rajton – hosszú idő után – hazai pályán szenvedtek vereséget a kétségtelenül jelentősen megerősödött UTC-től. Igyekszem minél több információt begyűjteni a csanádpalotai gárdáról, amelyről köztudott, hogy szinte teljesen román nemzetiségű labdarúgók alkotják a keretüket, és ebből adódóan rendkívül erőszakos, nagy akarással játszó együttesről van szó, amelyben jó néhány remek képességű labdarúgó játszik. Hozzánk hasonlóan a vendégeknél sem történt sok változás a nyáron, de azért néhány meghatározó helyen új ember szerepel, és ebből adódóan nekik is össze kell még szokniuk a régiekkel. A hét közben lejátszott kupamérkőzésen mindkét együttes simán jutott tovább, a palotaiaknak volt könnyebb dolguk, nagyon meg sem kellett izzadniuk. Nálunk a szerdai kupameccsen több olyan labdarúgó lépett kezdőként pályára, akik az eddigiek során kevesebb lehetőséghez jutottak. Az első félidőben még akadozott a játékunk, de szünet után jelentősen feljavultunk, és úgy láttam, hogy erőnlétben is ellenfelünk fölé nőttünk. Abban bízom, hogy vasárnap végig nagy iramot diktálva erőben és eredményességben is jobbak leszünk a vendégeknél. A céljaink megvalósítása érdekében nem engedhetjük meg, hogy hazai környezetben pontokat veszítsünk, így egyértelműen győzni akarunk” – szögezte le.

Hozzátette, sajnos a sérültjeik lassan gyógyulnak, így Rácz Dezső, Juhász Sándor és Czibere Adrián játékára nem számíthat. A kisebb sérüléssel bajlódók közül Jesenszki szinte biztosan játszhat, míg Antal Krisztián szereplése csak a találkozó előtt dől el. A várható kezdőcsapatunkban nem várható változás a mórahalmihoz képest, mindössze a már említett egyetlen kérdőjel van, míg a cserepad is erős, hiszen Nagyistván, Huszár, Szentirmai, Keller Z., Király D., Huszka M., Brizik-Bodrogi és Muzsik is bevetésre kész.

Dezső Ferenc reményeit támasztja alá a vásárhelyiek hivatalos honlapján, a hfc1912.hu oldalon Horváth Zoltán klubelnökkel készült interjú, amelyen a sportvezető a következőképpen fogalmazta meg a csapat célkitűzését: “Mindenképpen az első hely a célkitűzés. Úgy gondolom, ehhez a játékosállomány adott, ha elkerülnek minket a sorozatos sérülések, ott lehetünk a tabella legelején is. A csapatot a nyáron sikerült megerősíteni, ráadásul tovább erősítettük azt a vonalat, miszerint vásárhelyi játékosokra próbálunk építeni. Varga Róbert személyében egy rutinos, kiváló képességű labdarúgó érkezett, de nagyon sokat várok a szintén Vásárhelyen élő Hatvani Józseftől is. Vasas Gábor személyében egy fiatal, de tapasztalt kapust tudtunk igazolni, aki szintén szép jövő előtt áll. Tovább folytattuk a saját nevelésű fiatalok beépítését is, mely meggyőződésem, hogy az egyetlen útja az előrelépésnek. Összességében tehát egy fiatal, néhány rutinos labdarúgóval felálló, reményeim szerint támadó szellemű vásárhelyi csapatot fognak látni szurkolóink.”

A kerethez igazította játékrendszerét a Csanádpalota

FK Szeged-Csanadpalota_mj 041Ami a látogatókat illeti, Molnár László elnök és megbízott tréner szintén bizakodó. Mint mondta, pontért, pontokért utaznak Hódmezővásárhelyre, leginkább a győzelemmel lennének elégedettek. “Nagyon nehéz meccs elé nézünk, ám ebben a bajnokságban tulajdonképpen nincs is igazán könnyű csata. A srácok derekasan végigdolgozták a hetet, hármat edzettek, illetve jól sikerült a pusztaszeri kupamérkőzés is, mely tulajdonképpen egyfajta tréningnek felelt meg. Nyerni akarunk, s van is rá esélyünk, mert nagyon egyben van a csapat. Tisztában vagyunk vele, hogy a Vásárhely talán még meg is erősödött az NB III-hoz képest, ennek ellenére nem ijedünk meg tőlük, sőt, meg akarjuk lepni őket” – fogalmazott.

Csanádpalotai oldalon csak Varga Csaba bajlódik húzódással, a többiek egészségesek, s Molnár László reményei szerint vasárnap mindenki hadra fogható lesz. “Még alakulóban van a gárdánk, a szakmai stáb az adott kerethez keresett egyfajta játékszisztémát. Ez már múlt héten is működött, ám hiába vezettünk kétszer is, végül kikaptunk az UTC-től. Ugyanakkor Vásárhelyen érzésem szerint nem fogunk veszíteni, ha rúgunk két gólt. Arra törekszünk, hogy a saját játékunkat játsszuk, és ráerőltessük akaratunkat az ellenfelünkre. Meglátjuk, ki tud majd a másik fölé kerekedni” – mondta a szakember. Kérdésünkre válaszolva megerősítette, bizony fejfájást okoz nekik az előző évi mesterlövészük, a román Dan-Stefan Piue távozása. Nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy megoldják valahogy a pótlását, ami nem könnyű, tekintve, hogy – idézzük Molnár Lászlót – “28 gól esett ki”…

A HFC várható kezdőcsapata: Vasas – Jesenszki, Antal vagy Kökény, Tóth J., Marton – Varga M., Kökény vagy Nagy A., Varga R., Konc A. – Szabó M., Hatvani J.

A Csanádpalota várható kezdőcsapata: Potoret – Halász, Varga, Gabor, Vlad, Cotuna, Goldis, Corbu, Siclovan, Tambor, Negru.

Borsándi István – Pintér M. Lajos

Sport

Katonai pályára lépett a világbajnok szegedi kajakos

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Birkás Balázs a Magyar Honvédség önkéntes területi tartalékosának jelentkezett.

Tovább olvasom

Sport

Jégkalandra várják a szegedieket a műjégpályán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

December 15-én, vasárnap.

Tovább olvasom

Sport

Jön a szezon első Veszprém–Szeged rangadója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A megszokottól eltérően nem az őszi szezon közepén, hanem annak végén találkozik a MOL-Pick Szeged és a Telekom Veszprém.

Tovább olvasom

Aktuál