Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: hatalmasat küzdött, de kikapott Kecskeméten a Szedeák + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

kecskemet.szeged.02Péntek este Kecskeméten vívta első felkészülési mérkőzését a Naturtex-SZTE-Szedeák. A szegedi egységnél bemutatkozott próbajátékon az amerikai légiós Jerrell Williams is.

Háromszor háromhetes felkészülési időszaka második periódusába lépve péntek este Kecskeméten kezdte meg felkészülési mérkőzéseinek sorát a Naturtex-SZTE-Szedeák együttese, készülvén az október elején rajtoló bajnoki küzdelmekre. Amíg az NB I/A-ba egy év kényszerszünet után visszatérő, Sztojan Ivkovics vezette hazaiak négy szerb légióssal álltak ki (Karahodzic, Djerasimovic, Kuntic, illetve az éppen bejelentett új igazolás, Stefanovic), addig Bonifert Domonkos alakulatánál a külföldiekből még hiány van, hiszen az új szerb irányító, Branko Jereminov hétfőn érkezik, s a visszatérő Jono Levy sem áll még rendelkezésre. Amint a csapat csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor kiderült, egy új amerikai kosaras is próbajátékon van a Tisza-parti gárdánál a holland ezüstérmes Leeuwardentől érkező Jerrell Williams személyében, s a 4-es posztos játékos pályára is léphetett a péntek esti tesztmeccsen. A Szedeákban a rutinos magyar mag mellett a fiatalokra is számíthatott Bonifert mester, leszámítva Vida Mátét, aki bokasérülése miatt kényszerült kihagyni az első felkészülési találkozót.

A találkozón hamar megérződött, hogy a hazaiak már komplettebb alakulattal dolgozhatnak, az első játékrészt 15 pontos előnnyel zárták, a mieinknél Csorvási Milán palánk alatti játéka, Williams bemutatkozó kettesei és Varga Zalán pontos távolija érdemelhetett említést. A folytatásban már javult a szegediek teljesítménye, különösen az amerikai erőcsatár vált üde színfoltjává az első félidei Szedeáknak újabb 7 pontjával, míg a nagyobbik Csorvási újabb pontokat szerzett, Wirth Ádám játékmesterként talált be, s megdobta első tripláját a 3-as, 4-es posztra igazolt szerb-magyar Nemanja Miscevic is (41-31).

A harmadik negyedben tovább tartott a Szedeák nagyszerű produkciója: 53-53-mal zárult ez a felvonás, sikerült tehát nagy hátrányt lefaragva utolérni a házigazdát egy 22-12-es etappal. Williams 7, Csorvási M. 5 pontot termelt ebben a periódusban, s az ifjú tehetségek is jeleskedtek, Wirth és Mike János is távolról talált a kecskeméti gyűrűbe, Csorvási Levente és Molnár Bence pedig 2-2 ponttal járult hozzá a visszakapaszkodáshoz. Teljesen nyílt lett tehát az ütközet a záró tíz percre! Ekkor azonban a hazaiak sebességet tudtak váltani, jobban összpontosítottak, míg a látogatóknál nem akadt már igazán jó teljesítmény. 60-58-re még a Tisza-partiak vezettek, majd elfáradtak, illetve kisebb sérülés miatt Williamset és Wirthet is elveszítették az utolsó percekre, ami meg is látszott ekkor már a játékon. Kiss Zsolt 3, Williams, Csorvási M., Molnár és Wirth 2-2 pontot tett a közösbe, a végős felvonást 22-11-re, a derbit 75-64-re nyerték a Bács megyeiek a nagyszerűen küzdő Szeged ellen.

A “visszavágóra” nem kell sokat várni, hiszen vasárnap este 18 órától a szegedi Etelka sori sportcsarnokban ismét összeméri erejét a két csapat egy újabb edzőmeccs keretében.

Felkészülési férfi kosárlabda-mérkőzés:

KTE Duna Aszfalt KK – Naturtex-SZTE-Szedeák 75-64 (28-13, 13-18, 12-22, 22-11). Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok.
Szedeák: Wirth 9/3, Kiss 3, Varga Z. 3/3, Williams 20, Csorvási M. 17. Cserék: Molnár B. 4, Miscevic 3/3, Mike 3/3, Csorvási L. 2, Verba, Révész. Vezetőedző: Bonifert Domonkos.

Bonifert Domonkos: “Elsőre nem is volt rossz, összességében rendkívül pozitívak a benyomásaim. Ahhoz képest, hogy Vida Máté nélkül, egy külföldivel álltunk fel, s a Kecskemétnek különösen a külső sora erős, illetve négy légióst vetettek be, akik közül többel feltehetően a bajnokságban is találkozhatunk majd, nagyon jól helytálltunk. Pozitív volt a fiataljaink bátor játéka. A védekezésünk az első negyed kivételével remekül működött, habár természetesen akadtak hibák, lesz még tennivalónk a rajtig. A Kecskemét szervezetten és agresszíven védekező csapat, a támadójátékunk ebben az összetételben így érthető módon kicsit döcögött, ám láttam biztató jeleket. Próbajátékosunk, az amerikai Williams hozta, amit vártunk tőle: nem egy afféle bravúrkosárlabdázó, de szépen termel minden mutatót tekintve, és igazi csapatember. Jó mentalitású sportoló, s érzi azt a fajt védekezést, amit gyakorlunk a társasággal. Vasárnap este ismétr megnézzük, mire képes.”

Sport

Férfi kézi vb-selejtező: nem kell játszania áprilisban a magyar válogatottnak

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Magyarország női kézilabda-Eb-t rendez 2024-ben.

Tovább olvasom

Sport

Barátságos meccsen hangolódott a bajnokságra a Pick Szeged

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Bajus Bruno 4-et szórt az Orosháza ellen.

Tovább olvasom

Sport

Négy magyar pályázik az Európa-bajnokság All-Star csapatába

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Összesen 5 MOL-Pick Szeged-játékos a listán.

Tovább olvasom

Aktuál