Közélet

Kitiltanák a hajléktalanokat a főváros egyes részeiről

Kitiltanák a hajléktalanokat a főváros egyes részeiről

2013. augusztus 28., szerda
Kitiltanák a hajléktalanokat a főváros egyes részeiről
hajlektalanok_ejszakaja17_gs

Teljesen kiszorítaná a hajléktalanokat a fővárosi önkormányzat Budapestről - írta szerdai számában a Népszabadság, amely szerint már el is készült az erre vonatkozó rendelettervezet munkaanyaga.

A tervezet a lap szerint két paragrafusból és egy mellékletből áll, ebben jogellenesnek minősítenék az életvitelszerű tartózkodást a mellékletben meghatározott közterületeken. A mellékletben másfél oldalon keresztül sorolják a tiltott zónákat - ismerteti a Népszabadság. A lap szerint a munkaanyag alapján szabálysértésnek minősül és közmunkával, pénzbírsággal, illetve visszaesőként elzárással sújtható a fedél nélküli lét a fővárosi tulajdonú főutakon, parkokban, hidakon, aluljárókban, a közösségi közlekedési járművek megállóiban, a világörökség területén - tehát a Budai Várban és a Belváros jelentős részén, valamint a Duna-parton -, az oktatási és egészségügyi intézmények körül, valamint mindezek 50 méteres körzetében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.