Közélet

Ismét Hungarikum Fesztivált rendeznek Szegeden

Ismét Hungarikum Fesztivált rendeznek Szegeden

2013. augusztus 6., kedd
Ismét Hungarikum Fesztivált rendeznek Szegeden
hungarikum-7

Minőségi magyar élelmiszerekkel, hagyományos kézműves termékekkel, a kultúra értékeivel ismerkedhetnek meg azok, akik ellátogatnak a csütörtökön kezdődő Hungarikum Fesztiválra a szegedi Széchenyi térre.

Elekes Zoltán

fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta: 2008-ban azzal a szándékkal hívták életre a rendezvényt, hogy bemutassák, milyen történelmi hagyományai, értékei vannak a magyarságnak. A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt négy napon át mintegy száz kiállító kínálja - a szervezők által gondosan megválogatott - minőségi termékeit. A vendégek kóstolhatnak borokat, pálinkákat, minőségi hentesárukat, mézet, kézzel készített édességeket, tartósítószermentes lekvárokat és szörpöket. A látogatók vásárolhatnak szegedi fűszerpaprikát és gyógynövényeket is. A szervezők gondoskodtak arról, hogy az ehető is iható termékek mellett a vendégek találkozhassanak a népi kézművesség és iparművészet remekeivel, lesz a téren ékszerkészítő, bőrműves, fafaragó, fazekas, csipkeverő, csuhéfonó, citerakészítő, tojásíró és késes is. A gyerekek pedig interaktív programok keretében ismerkedhetnek meg azzal, hogyan életek, mit ettek, ittak egykor dédanyáink, dédapáink. A fesztivál kiemelt vendége az észak-magyarországi turisztikai régió a Tisza-tóval, jóvoltukból kilátó és mászófal várja a vállalkozó szellemű vendégeket, a látogatók a matyó hagyományokkal is találkozhatnak. A vasárnapig tartó rendezvényen néptáncelőadások, népzenei és könnyűzenei koncertek szórakoztatják az egybegyűlteket, de lesz solymászbemutató, pénteken és szombaton pedig a Dél-Alföld legszebb oldtimer autóiban is gyönyörködhetnek a vendégek - közölte a fesztiváligazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.