Közélet

Hőség! Csaknem az egész országban piros figyelmeztetés van érvényben

Hőség! Csaknem az egész országban piros figyelmeztetés van érvényben

2013. augusztus 4., vasárnap
Hőség! Csaknem az egész országban piros figyelmeztetés van érvényben
hoseg05_gs

Négy északkeleti megye kivételével a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat vasárnapra a hőség miatt, az előrejelzés szerint a hőmérséklet délután 32-37, este 25-31 Celsius-fok között alakul.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint vasárnap Heves megyére is kiadták a piros figyelmeztetést, így már tizenöt megyében, valamint a fővárosban van érvényben a legmagasabb fokú figyelmeztetés. Ennél enyhébb, narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés csak Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén van érvényben. Emellett az UV-B sugárzás maximuma is elérheti a nagyon erős szintet. A meteorológiai szolgálat azt írta: a napi középhőmérséklet az ország legnagyobb részén vasárnap is 27-30 fok között, északkeleten 25-27 fok körül valószínű. Vasárnap késő este az Alpokalján és a Kisalföldön előfordulhat zivatar. Emiatt Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a heves zivatarok miatt elsőfokú figyelmeztetést is kiadtak. Az országos tiszti főorvos hétfő éjfélig az egész országban hőségriasztást rendelt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.