Közélet

Hétfőn is 15 megyében él a piros riasztás!

Hétfőn is 15 megyében él a piros riasztás!

2013. augusztus 4., vasárnap
Hétfőn is 15 megyében él a piros riasztás!
pirosriasztas

A tartós hőség miatt hétfőre is tizenöt megyére, illetve a fővárosra a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az előrejelzés szerint hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet általában 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 32 és 37 Celsius-fok között várható. A meteorológiai szolgálat az MTI-hez vasárnap eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: a napi középhőmérséklet az ország legnagyobb részén hétfőn is 27-30 fok között, északkeleten 25-27 fok körül valószínű. Ennek nyomán Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki, az ország többi területén viszont piros figyelmeztetés lesz érvényben. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére a heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. Mint írták: hétfő hajnalban a Nyugat-Dunántúlon és az északi határ mentén előfordulhat olyan zivatar, amelyet viharos, óránként 70 kilométer feletti széllökések kísérhetnek. Emellett az UV-B sugárzás maximuma a 7,5-ös, nagyon erős értéket is elérheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.