Hátország: nagyszerű hangulatban, felkészülten várja a szezont a Koczka Kézisuli + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

koczkakezisuli_005A közelmúltban egész napos összejövetelen felhőtlenül szórakoztak, ám pár hét múlva már jönnek az igazi megmérettetések – a Koczka Kézisuli nyári felkészülése remek ütemben zajlik, egy új korosztály is kialakult pár hónap alatt.

Az egyesület nyári táborát két turnusban rendezték összesen több, mint 70 fő részvételével. Ennek is köszönhetően a korosztályos csapatok létszámai stabilizálódtak, s számtalan új tehetségre figyeltek fel az edzők. Az elkövetkező szezonban már az újonnan alakult 2000, 2001, 2002, 2003-as születésű fiúkból álló együttes is megméretteti magát a különböző versenyeken. A klub nem titkolt célja ezen korosztály elindításával a vásárhelyi fiú kézilabdázás újraépítése. Az egyesületben óvodás kortól, egészen már serdülő korosztályig számtalan, és egyre népesebb létszámú igazolt fiú sportoló játszik, és belátható időn belül a kemény munka várhatóan meghozza a gyümölcsét, és újra lehet a városnak minőségi, képzett játékosokból álló felnőtt csapata.

A korosztályos csapatok, a játékosok nyáron sem pihentek. A nyár elejétől mindössze egy hét lazítás után, egész nyáron heti három alapozó edzéssel készülnek a szezonra. Koczka Gergő vezetőedző tájékoztatása szerint a felkészülés remek ütemben zajlik, a gyerekek szépen dolgoznak, a most végzendő munka a teljes szezont döntően meghatározza. “Egységes játékrendszer, jellemző stílus kialakítása a fő cél a szezonra, amelynek alapjait már beépítettük minden csapat játékába – a hagyományos kézilabdát, és a szivacskézilabdát játszókéba is -, és a várt eredménnyel, remekül működik, persze az igazi teszt a mérkőzéseken vár rá. Egy biztos, kőkemény, ellentmondást nem tűrő lesz a védekezés, és a lehető leggyorsabb, sok variációból álló lesz a támadójátékunk. Hihetetlen sok energiát igényel majd mindez, ám a nyáron mindent megtettünk azért, hogy bírják a csapatok a tempót, illetve bő a kerete a csapatoknak, szóval cserélni is bátran lehet. Hogy mi a legfőbb célunk a szezonban? Mindenben, mindenhol a legjobbnak lenni! Ebben minden benne van, ennyit kérek csupán a játékosoktól, és mi is ezt tartjuk szem előtt” – tette hozzá a csapat vezetője.

Az ünnepi hosszú hétvégén szezonnyitó, összetartó bulin vettek részt a játékosok, a szülők és a vezetők. A csapat támogatójának, a Bárka élőhal bolt segítségének köszönhetően halászlé főtt, és különböző sültek készültek, mindemellett természetesen a nagy melegben a medencézés sem maradhatott el. A jó hangulat pedig kellően megalapozta a szezont, várhatóan megint szép sikerek előtt áll a vásárhelyi kézilabda klub.

no images were found

Előző sztori

Jakubinyi György: Isten szava örök

Következő sztori

Megszámlálják az ovisokat