Közélet

Hungarikumok II.: Fűthető-hűthető kézműves meggymagpárnák + FOTÓK

Hungarikumok II.: Fűthető-hűthető kézműves meggymagpárnák + FOTÓK

2013. augusztus 13., kedd
Hungarikumok II.: Fűthető-hűthető kézműves meggymagpárnák + FOTÓK
SZS20130811_szakal_agnes_kezmuves_001

A SZEGEDma.hu érdekességeket gyűjtött a Széchenyi téri kézművesek sátrának ajánlásából. Szakál Ágnes meggymagbatyukat és női fehérneműt idéző neszesszereket varr.

Szakál Ágnes

egy éve kezdett el aktívan foglalkozni kézművestermékek készítésével, specialitása ezen belül is a varrás és a kékfestés. Mára a Dél-Magyarországi Alkotók Népművészeti Egyesületének tagja. Munkáit eddig még csak közösségi oldalakon osztotta meg, de a héten bárki megcsodálhatta, aki elsétált Széchenyi téri standja előtt. „Keresik a kézművestermékeket” – osztotta meg tapasztalatait portálunkkal a fiatal lány. Igaz, előfordul, hogy valaki visszakozik egy-egy darab ára láttán, de Ágnes azt mondja, így is keveset kér értük. Az alapanyagok tekintetében szigorú szabályokat állított fel magának: nem lehet gagyi, és külföldről sem rendel. Igyekszik a magyart előnyben részesíteni, azonban a minőségnek alaposan megkérik az árát. Levendulapárnácskák, meggymagbatyuk, bugyineszesszerek, kitűzők és hűtőmágnesek. Minden megtalálható Ágnes miniboltjában, mi szem-szájnak ingere. A magokkal töltött párnácskákat télen és nyáron is használhatjuk, amennyiben fűteni vagy éppen hűteni szeretnénk vele. A meggy magja ugyanis nagyon könnyen átveszi a hőt, és hosszú időn át meg is tartja azt. Hideg éjszakákon a paplan alá dugva vagy táskában jégakkunak alkalmazva praktikus használati tárgy várhat belőle. Ha Szakál Ágnes kézműves termékei felkeltették érdeklődését, látogasson el a fiatal lány

közösségi oldalára

, ahol a rendeléssel kapcsolatos információkról is tájékozódhat.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.