Közélet

Fénypompában a szőregi Emese-kút + FOTÓK

Fénypompában a szőregi Emese-kút + FOTÓK

2013. augusztus 19., hétfő
Fénypompában a szőregi Emese-kút + FOTÓK
diszkivilagitas02_gs

Egy évvel az szőregi Emese-kút átadása után díszkivilágítást kapott az ivókút, valamint egy emléktáblát is elhelyeztek az Árpád-házi ősanya tiszteletére..

Tavaly augusztus óta

Emese álmának egy jelenetével díszített ivókútból olthatják szomjukat a szőregi Hősök terén járók. A kutat

Gyulay Endre

nyugalmazott megyés püspök szentelte fel. „Európai uniós forrásokat nyert Szőreg, így kerékpárút létesült, ami Újszentivánra, Tiszaszigetre, illetve az államhatárig el lehet kerekezni. Azt szerettük volna, hogy akik biciklivel jönnek, itt meg tudjanak pihenni, s szomjukat tudják oltani. Az Emese-kutat tavaly átadtuk, akkor ígértem meg, hogy díszkivilágítást fogunk ide helyezni” – nyilatkozta portálunknak

Rózsavölgyi József

. Szőreg Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselője hozzátette, nem volt elegendő forrásuk arra, hogy a kút átadásakor elkészíttessék a világítást és az emléktáblát, ezért kellett várni kereken egy esztendőt erre. „Meg kell tartanunk a Szent István-i utat, amit az államalapító kijelölt számunkra” – hangsúlyozta Rózsavölgyi. Az ünnepségen elhangzott, a mai Hősök tere egykor Szent István nevét viselte, egészen az 1950-es évekig. Az államalapítóról

Ágó Rita

, a Tömörkény István Művelődési Ház közművelődési munkatársa szólt az egybegyűltekhez, akik mécseseket helyeztek el a felavatott emléktáblánál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.