Közélet

Borús, esős idő várható a nyár utolsó hetében

Borús, esős idő várható a nyár utolsó hetében

2013. augusztus 25., vasárnap
Borús, esős idő várható a nyár utolsó hetében

Borús, esős idő várható a meteorológiai nyár utolsó hetében. A hétvégén várható majd több napsütés, szeptember első napján 22-27 Celsius-fok között alakulhatnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn délen felszakadozik a felhőzet, főként délután alakul ki szórványosan zápor, zivatar. Északon ugyanakkor késő délutánig erősen felhős vagy borult idő várható, több helyen esővel, záporral, majd ott is csökken a felhőzet. A szél helyenként megélénkül, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 17 fok között, a legmagasabb 20 és 27 fok között alakul, északon lesz a hűvösebb. Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég, de helyenként - főleg keleten - hosszabb időre is csökkenhet a felhőzet. Több helyen várható zápor, zivatar. Nyugaton nagyobb mennyiségű csapadék is eshet. A minimumhőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű, a nappali maximumok várhatóan 21 és 27 fok között alakulnak. Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, többfelé várható eső, zápor. Időnként a szél is megélénkülhet. A leghidegebb órákban általában 13 és 18 fok valószínű, de északkeleten a kevésbé felhős helyeken már 10 fok alá hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 19-25 fok között, keleten 25 fok felett valószínű. Csütörtökön eleinte erősen felhős lesz az ég, majd nyugat felől csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd inkább csak keleten várható eső, zápor. Az északias szél a Tiszántúlon és a Dunántúlon megerősödhet. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A délutáni órákban várhatóan 20-25 fokig melegszik a levegő. Pénteken változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható, ugyanakkor helyenként zápor, zivatar is várható. A minimumhőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között, északkeleten és délnyugaton néhol 10 fok alatt valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul. Szombaton már csak néhol fordulhat elő kisebb zápor, többórás napsütés várható. A leghidegebb órákban 9 és 14 fok között lesz a hőmérséklet. A nap folyamán 21-26 fokig melegszik a levegő. Vasárnap, szeptember elsején is többórás napsütés várható, de elszórtan zápor, zivatar is előfordulhat. A déli szél időnként megerősödhet. A minimumhőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű, a délutáni csúcsértékek várhatóan 22 és 27 fok között alakulnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.