Kultúra

Az RTL Klub is műsorra tűzi a szegedi István, a királyt

Az RTL Klub is műsorra tűzi a szegedi István, a királyt

2013. augusztus 6., kedd
Az RTL Klub is műsorra tűzi a szegedi István, a királyt
alfoldirobert

Műsorra tűzi az RTL Klub augusztus 20-án az István, a király jubileumi előadását, melyet Alföldi Róbert rendezésében adnak elő a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az RTL Klub lehet az a televízió, amely bemutathatja a 30 éves jubileumra készülő István a királyt" - idézte a csatorna

Kolosi Pétert

, az RTL Klub programigazgatója. A csatornán látható előadás a szegedi előadások rögzített változata lesz - írja a

hvg.hu.

Szörényi Levente

és

Bródy János

műve mind a mai napig talán a legmeghatározóbb alkotás a magyar államalapításról - írta a közlemény. Jelentősége egyebek mellett közösségteremtő-megtartó erejében rejlik, és abban a művészi sokrétűségben, amelynek eredményeként még a 30. évfordulón is számos, ma is aktuális mondanivalóval bír. Az alkotók a 30 éves jubileumra kortárs változattal készülnek. "A köztünk élő

István

és

Koppány

látható majd a produkcióban

Alföldi Róbert

sajátos művészi víziójában. A mű zenéje és szövege minden változtatás nélkül kerül színpadra újragondolt díszletekben és jelmezekkel" - írta az RTL Klub. A 860 négyzetméteres színpadon a 21 méter magas díszlet-rendszerben, 150 táncos és statiszta teszi impozánssá a látványt. A hangzás felejthetetlenné tételéről a 60 fős szimfonikus zenekar és a 6 tagú rock-szekció gondoskodik. A színészek elsősorban a prózai színjátszás kiemelkedő személyiségei, akik kitűnő hangi adottságaik alapján számos zenés színpadi műben is megmutatták tehetségüket - fogalmazott a csatorna.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.