Bulvár

A tűzoltók több mint ezerszer vonultak ki a hosszú hétvégén

A tűzoltók több mint ezerszer vonultak ki a hosszú hétvégén

2013. augusztus 21., szerda
A tűzoltók több mint ezerszer vonultak ki a hosszú hétvégén

Több mint ezerszer vonultak ki a tűzoltók a hosszú hétvégén - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán a honlapján.

Sok munkát adtak a szabadtéri tüzek, de gyulladtak ki lakások, melléképületek és üzemcsarnokok is, Rábapordányon pedig emberi életet is követeltek a lángok. Az elmúlt napokban 1079 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba. A 707 tűzeset elhárításában és a 219 műszaki mentésben mintegy 1300 hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltóegység vett részt. Halálos áldozatot követelő tűzeset volt hétfő reggel a Győr-Moson-Sopron megyei Rábapordányon. A tűzoltók az épületből kimenekítettek egy mozgáskorlátozott embert, aki azonban a helyszíni ellátás ellenére meghalt. Kunmadarasról pedig mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani egy tűzben súlyosan megsérült embert. Több épületből hoztak ki gáz- oxigén- és iparigáz-palackokat a tűzoltók, a többi között Rábapordányon, Székesfehérváron, Biatorbágyon, Kabán, Budapesten, Balatonbogláron és Baktakéken. Az elmúlt napokban tűzvédelmi hatósági tevékenység keretében százhuszonhat felügyeleti ellenőrzést hajtottak végre, és negyvenhárom szabálytalanságot találtak. Két veszélyes üzemben iparbiztonsági ellenőrzést tartottak, és mindent rendben találtak. A többi között az elmúlt öt napban közúton összesen negyvennyolc jármű esetében vizsgálták elsősorban a veszélyes áruk szállítását, ám csupán egy esetben találtak szabálytalanságot. A 92 ellenőrzött vasúti kocsi mindegyike biztonságosnak bizonyult, illetve mindent rendben találtak a kontrollált 23 vízi járműnél is - közölte a katasztrófavédelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.