Közélet

A tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállították az iskolákba

A tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállították az iskolákba

2013. augusztus 27., kedd
A tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállították az iskolákba
tankonyv_mti_bn

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) a tankönyvek több mint 95 százalékát már kiszállította az iskolákba, a hét végéig pedig a fennmaradó intézmények is megkapják a megrendelt kiadványokat.

A Könyvtárellátó kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a jövő hétfői iskolakezdéskor mind az 1,2 millió diák kézhez kaphatja tankönyvcsomagját. Mint írták, a kiszállítás továbbra is terv szerint zajlik, a fennmaradó intézményekbe a hét végéig biztosan megérkeznek a tankönyvek, a diákok névre szóló csomagban tudják átvenni őket az iskolákban. Azok a szülők, akiknek még nem sikerült pótolniuk az esetleges kézbesítési probléma miatt hiányzó vagy elveszett tankönyves díjbekérőt, ezt az illetékes iskolában tehetik meg. A tankönyvek árának befizetésére készpénzzel, átutalással, illetve iskolakezdési cafeteriautalvánnyal továbbra is lehetőség van. Az augusztus 15-i határidő után fizetőknek a könyvek átvételekor kell igazolniuk a befizetést. Kitértek arra is, hogy a tankönyvek pótrendelésének határideje szeptember 5. Ha a tankönyvcsomagokba sérült vagy nyomdai hibás kiadványok kerültek, vagy mennyiségi eltérés tapasztalható a megrendeléshez képest, a Könyvtárellátó azonnal gondoskodik a könyvek cseréjéről, pótlásáról, valamint visszaszállításáról. Az ilyen eseteket közvetlenül az iskolának kell jelezni. Pedagógusok, könyvtárosok, szülők vagy diákok egész évben rendelhetnek tankönyvet a Könyvtárellátótól

interneten

, illetve személyesen a Kello-kirendeltségeken - jelezték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.