Közélet

175 embernek ad munkát a SZEFO Zrt. Vásárhelyen

175 embernek ad munkát a SZEFO Zrt. Vásárhelyen

2013. augusztus 9., péntek
175 embernek ad munkát a SZEFO Zrt. Vásárhelyen
szefo01

Új telephelyet nyit a részben megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató állami tulajdonú SZEFO Zrt. A textilipari társaság a jövő évben már százhetvenöt új alkalmazottal végzi tevékenységét.

„Átalakítottuk a teljesen zavaros, átláthatatlan rendszert, ennek eredményeképp már nem csak néhány tucat vállalkozás kap kiemelt támogatást, hanem több mint 320 akkreditált cég. Bevezettük a rehabilitációs kártyát is, ás ennek az intézkedéssorozatnak köszönhetően több mint tízezer fővel nőtt a foglalkoztatottak száma a megváltozott munkaképességű emberek között” – nyilatkozta portálunknak

Soltész Miklós

. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára hozzátette, tovább kell vinniük a három évvel ezelőtt megkezdett munkát, melynek egyik eredménye a hódmezővásárhelyi önkormányzat és az állami tulajdonú, részben megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató SZEFO Zrt-vel kötött megállapodás. „Összesen 175 embert fognak itt foglalkoztatni, közülük százan megváltozott munkaképességűek. Fontos tudni, hogy ezek az emberek a világpiacra termelnek” – közölte az államtitkár. Soltész Miklós arról tájékoztatott, néhány héten belül elérhető lesz az a pályázati konstrukció, aminek a célja részben új munkahelyek teremtése, illetve adott esetben telephelyek felújítására és gépek beszerzésére is lehet fordítani a támogatást. „Ez egy közel egymilliárdos pályázat, ami remélem újabb munkahelyeket fog teremteni az elkövetkező hónapokban. Ehhez szorosan kapcsolódik egy Új Széchenyi-terves pályázatunk is, aminek jelentkezési időszaka érkezett el. Az ország közel kilencven irodájában lehet jelentkezni képzésekre és munkahelyekre, melyeket egyaránt támogatunk” – részletezte a szociális és családügyért felelős államtitkár. A hamarosan megjelenő kiírásnál a támogatás mértéke akár 100%-os is lehet, Soltész elmondta, ez attól is függ, hogy hány embert foglalkoztat a pályázó cég.

Erősíteni tudta piaci pozícióit a SZEFO

szefo2

A Hódmezővásárhelyen létesítendő fiókteleppel kapcsolatban

Kiss Sándor Csaba

, a hat évtizede működő Szegedi SZEFO Zrt. vezérigazgatója elmondta, idén már kétszáz fővel tudták növelni a létszámukat, illetve piaci pozíciójuk erősödése szükségessé teszi a létszám további bővítését. Ebben az esztendőben 300 millió forinttal magasabb, 1,25 milliárd forintos árbevételt tervez a cég 2012-höz képest. A bővülés egyik oka, hogy a felsőruházati kötöttáru mellett immár kabátok gyártását is végzik olasz partnereik számára. „Terveink szerint fél év alatt 175 főnek teremtünk munkahelyet, akik valóságos termelőmunkát végeznek valóságos piacra. Az alkalmazottak több mint 50%-ban megváltozott munkaképességűek lesznek. Ezen a fióktelepen, melynek átadását szeptemberre tervezzük, két műszakban fognak dolgozni a kollégák” – tudtuk meg a vezérigazgatótól. Kiss Sándor Csaba hozzátette, a SZEFO-modellben a hangsúly a valóságos termelőmunkán alapuló rehabilitáción van. Elhangzott, igaz ősszel adják át a vásárhelyi fióktelepet, de a munkavállalók betanítása már augusztus közepén elkezdődik Szegeden. A Szegedi SZEFO Zrt-nek tavaly év végén 767 alkalmazottja volt, a vásárhelyi fióktelepnyitással együtt ebben az évben elérik az ezer főt foglalkoztatottjaik száma.

Vásárhely nyitott az együttműködésre

A kormányhivatal rehabilitációs szakigazgatási szervének igazgatója,

Bényi Krisztina

a vásárhelyi önkormányzat és a SZEFO közti együttműködési megállapodás aláírásakor elmondta, nagyon jól együtt tudtak működni a SZEFO-val, illetve a hódmezővásárhelyiek érdeklődését is kiemelkedőnek nevezte. Úgy látja, a szükséges létszám rendelkezésre fog állni az üzem indulásakor. A munkaerő toborzásba bevontak érdekképviseleti szerveket, így a mozgáskorlátozottak egyesületét és a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) megyei szervezetét.

szefo5

Almási István

polgármester elmondta, a SZEFO új fióktelepe a Bocskai utcai 1100 négyzetméteres önkormányzati tulajdonú ingatlanában kap helyet. A fideszes politikus elmondta, az elmúlt évtizedben is számos lépést tettek a foglalkoztatás bővítéséért, bevezették például a „segély helyett munka” programot, továbbá vállalkozásokat is támogattak a munkahelyteremtésben. „Az önkormányzat bízik abban, hogy a SZEFO-val hosszan tartó, jó munkakapcsolatot tudunk kiépíteni a vásárhelyiek javára” – fogalmazott Almási István.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.