Vízilabda: kiütéses győzelem szegedi főszerepléssel az Universiade első meccsén

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

póló jó 2A várakozásnak megfelelően könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi vízilabda-válogatott a kazanyi Universiadén.

A Magyar Egyetemi Csapat bemutatkozott Kazanyban, a XVII. Nyári Universiadén. A férfi magyar vízilabda válogatott 20-3-ra kiütötte Grúziát az első csoportmérkőzésen. A szünetben már 10-1 volt állás. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Juhász Zsolt 4 góljából hármat ejtésből szerzett. Vincze Balázs együttesének legjobbja mégis az a Tóth Márton volt, aki Benedek Tibor nagy válogatottjából került az Universiade csapatba. A szintén szegedi Tóth 5 gólig jutott.

Vári Attila, csapatvezető, olimpiai bajnok vízilabdázó: „Gratulálok a csapatnak! Így kell kezdeni egy világeseményt! Az átállás sikerült. Vasárnap a vb-résztvevőkkel felálló házigazda Oroszország következik”

Vincze Balázs szövetségi kapitány, BL- és Eb-győztes vízilabdázó: „Nem ismertük a grúz csapatot, a tegnapi közös edzést is kihagyták. Természetesen örülök a győzelemnek, de semmi jelentősége nincs. Nagy különbség volt a két csapat özött. Elégedett vagyok. Holnap szünnap, vasárnap jöhetnek az oroszok.”

Tóth Márton, a válogatott legeredményesebb játékosa: „Már az első negyedben tudni lehetett, hogy meglesz a meccs. Számos támadási figurát gyakorolhattunk. Már nem vagyok csalódott amiatt, hogy kikerültem a nagy válogatottból. Teljes erőből az Universiadéra koncentrálok. Nekem ez a harmadik. 2007-ből, Bangkokból már van egy bronzérmem. De a kazanyi minden eddigit felülmúl.”

Az Universiade vízilabdatornáján:

Magyarország-Grúzia 20-3 (6-0, 4-1, 7-0, 3-2). Gólszerzők: Tóth M. (5), Juhász Zs. (4), Kovács G. (3), Somogyi B. (3), Szentesi Á., Chilkó M., Halek M., Erdélyi B., Szécsi D.
Kiállítási arány: 8:4

póló jó

Szombaton a magyar női vízilabda-válogatott az amerikaiakkal csap össze, Tóth László (75 kg) ökölvívó is ringbe lép, az evezősök előfutamára is sor kerül, valamint a szinkronúszó csapatnak is szoríthatunk

Előző sztori

Hétfőtől javítják a Kossuth Lajos sugárút burkolathibáit

Következő sztori

Csökkent a munkanélküliek száma