Sport

Vízilabda: kiütéses győzelem szegedi főszerepléssel az Universiade első meccsén

Vízilabda: kiütéses győzelem szegedi főszerepléssel az Universiade első meccsén

2013. július 5., péntek
Vízilabda: kiütéses győzelem szegedi főszerepléssel az Universiade első meccsén
póló jó 2

A várakozásnak megfelelően könnyed győzelemmel kezdte meg szereplését a férfi vízilabda-válogatott a kazanyi Universiadén.

A Magyar Egyetemi Csapat bemutatkozott Kazanyban, a XVII. Nyári Universiadén. A férfi magyar vízilabda válogatott 20-3-ra kiütötte Grúziát az első csoportmérkőzésen. A szünetben már 10-1 volt állás. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója,

Juhász Zsolt

4 góljából hármat ejtésből szerzett.

Vincze Balázs

együttesének legjobbja mégis az a

Tóth Márton

volt, aki

Benedek Tibor

nagy válogatottjából került az Universiade csapatba. A szintén szegedi Tóth 5 gólig jutott.

Vári Attila

, csapatvezető, olimpiai bajnok vízilabdázó: „Gratulálok a csapatnak! Így kell kezdeni egy világeseményt! Az átállás sikerült. Vasárnap a vb-résztvevőkkel felálló házigazda Oroszország következik” Vincze Balázs szövetségi kapitány, BL- és Eb-győztes vízilabdázó: „Nem ismertük a grúz csapatot, a tegnapi közös edzést is kihagyták. Természetesen örülök a győzelemnek, de semmi jelentősége nincs. Nagy különbség volt a két csapat özött. Elégedett vagyok. Holnap szünnap, vasárnap jöhetnek az oroszok.” Tóth Márton, a válogatott legeredményesebb játékosa: „Már az első negyedben tudni lehetett, hogy meglesz a meccs. Számos támadási figurát gyakorolhattunk. Már nem vagyok csalódott amiatt, hogy kikerültem a nagy válogatottból. Teljes erőből az Universiadéra koncentrálok. Nekem ez a harmadik. 2007-ből, Bangkokból már van egy bronzérmem. De a kazanyi minden eddigit felülmúl.”

Az Universiade vízilabdatornáján:

Magyarország-Grúzia 20-3 (6-0, 4-1, 7-0, 3-2).

Gólszerzők:

Tóth M. (5), Juhász Zs. (4), Kovács G. (3), Somogyi B. (3), Szentesi Á., Chilkó M., Halek M., Erdélyi B., Szécsi D. Kiállítási arány: 8:4

póló jó

Szombaton a magyar női vízilabda-válogatott az amerikaiakkal csap össze,

Tóth László

(75 kg) ökölvívó is ringbe lép, az evezősök előfutamára is sor kerül, valamint a szinkronúszó csapatnak is szoríthatunk

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.