Közélet

Visszaküldik a vesztes trafikpályázatokat

Visszaküldik a vesztes trafikpályázatokat

2013. július 6., szombat
Visszaküldik a vesztes trafikpályázatokat

Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter utasítására folyamatosan küldi vissza a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. (NDN) a trafikpályázaton veszteseknek a pályázati anyagukat - írja a szombati Népszabadság.

Ezzel ezek a dokumentumok egy jogi eljárásban már szükség esetén sem használhatók fel - hívja fel a figyelmet a cikk. Ugyanakkor a nyertes pályázatokat az NDN Zrt. megőrzi, mivel az a koncessziós szerződés részét képezi - közölte korábban a lappal

Gyulai Zsolt

, az NDN vezérigazgatója. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) és az NDN továbbra is titkolja a nyertes pályázatok anyagát arra hivatkozva, hogy a koncessziós törvény szerint az nem számít közérdekű anyagnak. A pályázati anyagok nyilvánosságáért jelenleg is több korrupcióellenes civil szervezet és sajtóorgánum pereli az NFM-et, emellett a trafikkárosultak számos pert indítottak a szerintük botrányos és a politikai korrupció gyanúját felvető pályázattal szemben - olvasható a Népszabadságban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.