Közélet

Világrekord? Másfélmilliárdos drótkerítés EU-s pénzből + FOTÓK

Világrekord? Másfélmilliárdos drótkerítés EU-s pénzből + FOTÓK

2013. július 31., szerda
Világrekord? Másfélmilliárdos drótkerítés EU-s pénzből + FOTÓK
logisztikaikozpont01

Csupán egy drótkerítést húztak fel arra a területre, ahol egy másfélmilliárdos logisztikai központnak kellett volna épülnie uniós pályázati forrásból. A támogatással feltehetően visszaélő két cégvezető előzetes letartóztatásban van.

Egy Csongrád megyei gazdasági társaság logisztikai központok és szolgáltatások megvalósítása címén nyújtott be pályázatot, amelyhez a másfélmilliárd forintos beruházás önerő részét kölcsönfelvétellel igazolta. A több mint 700 millió forint támogatást elnyert pályázó cég egy ismert bajai nagyvállalkozó tulajdonába került, aki az első körben kiutalt 220 millió forint pályázati pénz jelentős részével kiszállt a kft-ből. - tájékoztatta portálunkat

Barnáné Horváth Melinda

főhadnagy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense. Az új tulajdonos úgy döntött, hogy a beruházást Csongrád megye helyett inkább egy Somogy megyei faluban valósítja meg és újabb százmilliós összeg kifizetését kérte. Ehhez a projekt készültségi állapotát igazoló jelentést és fiktív számlákat nyújtott be. A teljesítést műszaki ellenőrként egy kalocsai kft. igazolta. Ennek ellenére a pénz kiutalását nem engedélyezték.

Nézegessen másfélmilliárdos drótkerítést!

Mint kiderült, sem a bajai vállalkozónak, sem az új tulajdonosnak nem állt szándékában a logisztikai központ megvalósítása, céljuk egyértelműen a pályázati összeg megszerzése volt. Logisztikai központ helyett mindössze drótkerítést húztak az építési terület köré, és némi földmunkát végeztek. A pénzügyi nyomozók a pályázati pénzt eltüntető férfiakat, illetve a fiktív számlákat nyújtó és a teljesítést igazoló személyeket költségvetési csalás gyanúja miatt hallgatták ki. Az elkövetők akár 8 évi szabadságvesztésre is számíthatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.