Világjátékok: Storcz több éremre is számít a maratoni kajak-kenusoktól

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

storczbotond_gsHelyi idő szerint hétfőn este 10 órakor megérkeztek a maratoni kajak-kenusok a kolumbiai Világjátékokra. A Storcz Botond szövetségi kapitány vezette csapat történelmi versenyen vesz részt. A IX. Világjátékokon debütál ugyanis a maratoni kajak-kenu.

Storcz Botond szerint több éremesélyes magyar hajó is van. “Ebben a szakágban is hagyományosan eredményesek vagyunk. A világbajnokságokon és a kontinensbajnokságokon rendre bizonyítunk. Minden esély megvan arra, hogy több éremmel térjünk haza”” – nyilatkozta a szövetségi kapitány Kolumbiában a nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának.

A Világjátékok hétfői versenynapján nem volt magyar érdekeltségű esemény. Az ötödik napot egy arannyal és egy ezüsttel a tarsolyában várhatja a magyar csapat. Kedden az íjászok kezdik meg a versenyeket, maratoni kajak-kenusok pedig csütörtökön állnak először rajthoz a nem ötkarikás sportágak „olimpiáján”. Az EDF DÉMÁSZ Szegedi VE kajakosai közül a friss Universiade-bronzérmes Petrovics Máté is vízre száll Caliban.

A Világjátékokra rajhoz álló magyar kajak-kenucsapat kerete:

Kajak
1. Petrovics Máté, EDF Démász Szeged
2. Noé Bálint, Váci Hajó
3. Noé Milán, Váci Hajó

Kenu
4. Kiss Tamás, Csepel
5. Győre Attila, Csepel
6. Kövér Márton, Csepel

Női kajak
7. Csay Renáta, Graboplast Győr
8. Bara Alexandra, KSI SE
9. Kiszli Vanda, Atom SE

Előző sztori

Több tucatnyi rákgyógyszer klinikai tesztje folyik

Következő sztori

Vízilabda: elődöntőben a Benedek-csapat is a vb-n