Közélet

Változó nyitva tartás a közigazgatási szünetben

Változó nyitva tartás a közigazgatási szünetben

2013. július 22., hétfő
Változó nyitva tartás a közigazgatási szünetben

2013-tól kezdődően, - az ítélkezési szünethez hasonlóan - bevezetik a közigazgatási szünetet. Július 22-től augusztus 20-ig tart az a kormányrendeletben kijelölt időszak, amikor a kormányzati szerveknél dolgozók, illetve a területi közigazgatási szervek munkatársai szabadságra mennek.

A közigazgatási szünet éppen arra az időszakra esik, amikor nem ülésezik a parlament, így a közigazgatási egyeztetések és a törvényelőkészítő munka is szünetel. Az ügyintézés azonban a szünetben sem áll meg teljesen, ügyeletet tartanak a minisztériumokban, illetve a kormányhivatalok szakigazgatási szerveinél. Az okmányirodák mindenhol garantálják a folyamatos ügymenetet. A Csongrád Megyei Kormányhivatal tájékoztatja ügyfeleit, hogy a közigazgatási szünet ideje alatt csupán az alábbi változásokra kell a lakosságnak felkészülnie:

Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv:

Az Oroszlán utcában működő Ellátási és Foglalkozási Rehabilitációs Osztály július 22 és augusztus 9 között leáll, de a Bocskai utcában működő része, illetve a Deák Ferenc utca 17 szám alatt az ügyfélszolgálat zavartalanul fogadja ügyfeleit.

Közlekedési Felügyelőség:

Július 15. és augusztus 31. között a Kereskedő közben található központban az irodai ügyintézést 6.00 óra és 14.30 között végzik.

Fogyasztóvédelmi Felügyelőség:

Augusztus 1-től 16-ig csökkentett időtartamú ügyfélfogadás lesz a következők szerint: hétfő, szerda, péntek 8-13, kedd-csütörtök 12-17.

Szeged Járási Hivatalban

a csökkentett létszám ellenére nincs leállás. Ezzel egy időben ismételten felhívjuk a lakosság figyelmét arra, hogy az okmányiroda munkanapokon reggel 8-tól este 8-ig várja az ügyfeleket. Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatal igazgatási szünet miatt módosuló nyitva tartása szerint, július 22. és augusztus 9. között a keddi napokon 8.00-12.00-ig, péntekenként pedig 8-13.30-ig áll az ügyfelek rendelkezésre.

A Megyei Földhivatalban

júlisu 22-től augusztus 25-ig csak pénteki napokon van ügyfélszolgálat, a hét többi napján a Járási Földhivatal épületébe kell menni: 6724 Szeged, Kálvária sgt. 41-43

Mórahalom Járási Hivatal

törzshivatala, ami a Hatósági osztályt és az okmányirodát is magában foglalja, augusztus 12. és 16. között csak ügyeleti rendszert tart, az ügyfélfogadás szünetel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.