Sport

Universiade: Női csoportelsőség és 11 gólos férfi győzelem

Universiade: Női csoportelsőség és 11 gólos férfi győzelem

2013. július 10., szerda
Universiade: Női csoportelsőség és 11 gólos férfi győzelem

Az első versenynap, amikor nem született magyar érem Kazanyban. A vízilabdázóknál, Kelemen Attila női válogatottja döntetlent ért el Franciaországgal az utolsó csoportmérkőzésen.

A franciák az első negyedben 3 góllal elhúztak, ez a különbség a félidőre is megmaradt. Bő 1 perccel a vége előtt a franciák kettővel vezettek, de akkor jött a válogatott gólzsákja, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója, Somhegyi Noémi. 7-8. A magyarok 14 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, Csabai Dóra révén. A döntetlen ellenére Magyarország megnyerte a kvartettet.

Franciaország- Magyarország 8-8 (4-1, 1-2, 1-2, 2-3)

Magyar gólszerzők:

Somhegyi (3), Kisteleki (2), Csabai (2), Gémes A magyar férfi vízilabda csapat 11 gólos vereséget mért Kanadára. A két csapat nem colt egy súlycsoportban. A Debreceni Egyetem hallgatója, Halek Márton négyszer talált be a kanadai kapuba. Vincze Balázs együttesének még hátra van a Japán elleni utolsó csoportmeccs.

Kanada-Magyarország 3-14 (0-2, 1-4, 1-3, 1-5)

Magyar gólszerzők:

Halek (4), Erdélyi (3), Somogyi (2), Mezei (2), Kovács, Tóth, Chilko Atlétikában, 800 méteren, a Debreceni Egyetem hallgatója, Gutema Emánuel az első helyen ért célba és középdöntős 1:53.46-os időeredménnyel. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Márton Anita 17 méter 45 centivel döntős súlylökésben. Hétpróbában, Zisvoczky-Farkas Györgyi három szám után az előkelő harmadik helyen áll. Ozorai Jenny kalapácsvetésben a 13. helyen végzett 58.04-el. Szabó Barbara 184 cm-rel döntős magasugrásban. Judóban, a +100 kilóban Universiade-ezüstérmes Bor Barna a 7. lett az abszolút kategóriában, Majer Tibor (64 kg) búcsúzott). Szintén kiesett az első körben a Gémesi-Valkai-Hamar összeállítású férfi kardcsapat, miután 45-38-ra kikapott Kínától. Úszásban, Biczó Bence a második lett előfutamában 50 m pillangón, de 25:51-el nem került az elődöntőbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.