Universiade: Női csoportelsőség és 11 gólos férfi győzelem

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az első versenynap, amikor nem született magyar érem Kazanyban. A vízilabdázóknál, Kelemen Attila női válogatottja döntetlent ért el Franciaországgal az utolsó csoportmérkőzésen.

A franciák az első negyedben 3 góllal elhúztak, ez a különbség a félidőre is megmaradt. Bő 1 perccel a vége előtt a franciák kettővel vezettek, de akkor jött a válogatott gólzsákja, az Eszterházy Károly Főiskola hallgatója, Somhegyi Noémi. 7-8. A magyarok 14 másodperccel a vége előtt egyenlítettek, Csabai Dóra révén. A döntetlen ellenére Magyarország megnyerte a kvartettet.

Franciaország- Magyarország 8-8 (4-1, 1-2, 1-2, 2-3)

Magyar gólszerzők: Somhegyi (3), Kisteleki (2), Csabai (2), Gémes

A magyar férfi vízilabda csapat 11 gólos vereséget mért Kanadára. A két csapat nem colt egy súlycsoportban. A Debreceni Egyetem hallgatója, Halek Márton négyszer talált be a kanadai kapuba. Vincze Balázs együttesének még hátra van a Japán elleni utolsó csoportmeccs.

Kanada-Magyarország 3-14 (0-2, 1-4, 1-3, 1-5)

Magyar gólszerzők: Halek (4), Erdélyi (3), Somogyi (2), Mezei (2), Kovács, Tóth, Chilko

Atlétikában, 800 méteren, a Debreceni Egyetem hallgatója, Gutema Emánuel az első helyen ért célba és középdöntős 1:53.46-os időeredménnyel. A Szegedi Tudományegyetem hallgatója, Márton Anita 17 méter 45 centivel döntős súlylökésben. Hétpróbában, Zisvoczky-Farkas Györgyi három szám után az előkelő harmadik helyen áll. Ozorai Jenny kalapácsvetésben a 13. helyen végzett 58.04-el. Szabó Barbara 184 cm-rel döntős magasugrásban.

Judóban, a +100 kilóban Universiade-ezüstérmes Bor Barna a 7. lett az abszolút kategóriában, Majer Tibor (64 kg) búcsúzott). Szintén kiesett az első körben a Gémesi-Valkai-Hamar összeállítású férfi kardcsapat, miután 45-38-ra kikapott Kínától. Úszásban, Biczó Bence a második lett előfutamában 50 m pillangón, de 25:51-el nem került az elődöntőbe.

Előző sztori

Csütörtökön kezdődik a Balaton Sound

Következő sztori

HÖOK: a kormány hárommilliárd forintot csoportosít át a felsőoktatásba