Sport

Többfunkciós sportpályát kapott Tiszasziget + FOTÓK

Többfunkciós sportpályát kapott Tiszasziget + FOTÓK

2013. július 12., péntek
Többfunkciós sportpályát kapott Tiszasziget + FOTÓK
tiszasziget_palyaavato_04_gs

Átadták a tiszaszigeti Szent Antal Katolikus Általános Iskola frissen felújított sportpályáját. A komplex átalakítás után nemcsak focizni, hanem röplabdázni és kosarazni is lehet az új borításon.

Pályaátadás és bemutató mérkőzés előzte meg péntek késő délután a XVIII. Sziget Kupa idei első mérkőzését. A helyi katolikus általános iskola sportpályája számos labdajátékosnak kedvez, ugyanis a teljes körű átalakítás után focizni, kosárlabdázni, kézi- és röplabdázni is lehet az arra kijelölt helyen. Nem csak a pálya kapott új köntöst, a környező udvar világítását is korszerűsítették, és új futballkapukat, valamint négy kosárpalánkot is beszereztek. A modern létesítmény egy több mint 22 millió forintos uniós beruházás eredménye, melyre a Belügyminisztérium által kiírt pályázaton nyertek támogatást. Ebből az összegből 18,9 millió forint volt a vissza nem térítendő támogatás, amihez 20 százalék önerővel is hozzá tudtak járulni – tájékoztatta portálunkat

Bodó Imre

, a Szegedi Járási Hivatal vezetője, Tiszasziget korábbi első embere. A körülbelül két hónapig tartó felújítási igények menet közben is alakultak, így kapott a terület végül kosár- és röplabdapályafestés-kiegészítést is. A hivatalvezető elárulta, ezekkel az utómunkákkal részben túllépték a keretet, de mint fogalmazott: „Nagyon megérte, mert egy rendkívül hasznos és szabadtéren mindennap használható pályát adtunk át”.

Ferenczi Ferenc

, Tiszasziget polgármestere az ünnepélyes szalagvágást követően azt mondta, a beruházással a környék területfejlesztésének egy újabb állomása valósult meg. A lakosság egy komplex és modern sportpályához jutott, ahol szabadidős és rekreációs tevékenységeket láthatnak el az egészséges életmód jegyében. Mint azt a polgármester portálunknak elárulta, az általános iskola udvara mindenki számára nyitva áll reggel 7-től 21 óráig. A nebulók a délelőtti nap folyamán veszik majd birtokba a pályát, délután pedig a szokásos napi labdás edzéseket tartják majd itt. A minőségi darált autógumiból készült borítás több okból is előnyös: egyrészt vizesen sem csúszik könnyedén, másrészt védi a futók lábízületeit – fogalmazott Ferenczi Ferenc.

Az átadó ünnepségen Bohács Zsolt országgyűlési képviselő is felszólalt, aki kiemelte a sport fontosságát és a kormány ez iránti elköteleződését. A Parlament sportbizottságának elnöke arról beszélt, hogy a mozgás, az egészséges életmód és a mindennapos iskolai testnevelés támogatását éppen olyan fontos feladatnak tekintik, mint az élsport finanszírozását. Külön öröm számára, hogy Csongrád megyében is sorra valósulnak meg a fejlesztések ennek a gondolatnak a jegyében, így Tiszasziget is minden igényt kielégítő pályával gazdagodott. Ami pedig az élsportot illeti, a kormány úgy döntött: 15 milliárd forinttal támogatja a londoni olimpián legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó 16 egyesületet, szövetséget, már alá is írták az erről szóló szerződéseket. A ceremónia után Bohács Zsolt - aki egyébként az Országgyűlés válogatottját is rendszeresen erősíti - és a szintén komoly futballmúlttal rendelkező Bodó Imre, a Szegedi Járási Hivatal vezetője egy közéleti személyiségekből álló alkalmi együttes tagjaként bemutató mérkőzés erejéig mezt öltött, s kispályás labdarúgómeccsen megmérkőzött az IQ Sziget csapattal.

Gaál Bernadett

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.