Egyetem

Több mint 13 ezer jelentkező - a második legnépszerűbb egyetem az SZTE!

Több mint 13 ezer jelentkező - a második legnépszerűbb egyetem az SZTE!

2013. július 9., kedd
Több mint 13 ezer jelentkező - a második legnépszerűbb egyetem az SZTE!
szte_egyetem_epulet01_gs

Szerda éjfélig van lehetőség módosítani a megjelölt sorrendjét a felsőoktatásba készülők számára. A felvi.hu adatai szerint a Szegedi Tudományegyetemre a 13 ezer 590-en szeretnének bekerülni - ezzel a szegedi egyetem a második legnépszerűbb az ELTE után.

Az alapképzésre, osztatlan mesterképzésre, valamint felsőoktatási szakképzésre jelentkezők legkésőbb július 10-e éjfélig módosíthatják - egyelten alkalommal - a jelentkezési sorrendjüket az e-felvételiben, valamint a hiányzó dokumentumok pótlására is eddig van lehetőség.

Vezet a TTIK, követi a JuGyu és a BTK

A felvi.hu

legfrissebb statisztikái

szerint 13 590 diák adta be jelentkezését a Szegedi Tudományegyetemre, ebből 7283-an első helyen jelölték meg az intézményt. Az országban csupán az Eötvös Loránd Tudományegyetemre szeretnének többen bejutni, ide 19 820-an adták be jelentkezésüket (első helyen 11 159 fő jelentkezett ide). Az SZTE-n legtöbben a Természettudományi és Informatikai Karra szeretnének tanulni szeptembertől, összesen 3673 fő jelölte meg. Népszerű még a Juhász Gyula Pedagógusképző (2691) és a Bölcsészettudományi (2598) Kar is. A szeptemberben induló képzések ponthatárait várhatóan július 24-én este hirdetik ki, melyek a felvi.hu portálján is elérhetőek lesznek majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.