Közélet

Tíz másodperc alatt húzták el a kamiont a Szikin + FOTÓK

Tíz másodperc alatt húzták el a kamiont a Szikin + FOTÓK

2013. július 20., szombat
Tíz másodperc alatt húzták el a kamiont a Szikin + FOTÓK
kamionos_talalkozo_sziki_22_gs

Terepügyességi versenyen bizonyították rátermettségüket, sőt el is húzták hét és fél tonnás járgányukat a XXIII. Nemzetközi Kamionos Country Találkozó sofőrjei. Gépóriások, hőség és vizespóló verseny a Szikin!

Százhúsz gépóriás

járta körbe Szeged belvárosát

tegnap, hogy az immár huszonharmadszorra visszatérő Nemzetközi Kamionos Country Találkozót hirdesse ki. A menet a sziksóstói strandra vonult, ahol szombat reggeltől igazi "amerikai" hangulatban folytatódtak a programok.

Csajok és csőrösök

A strandon bőséges kínálat volt a férfias szórakozásból. A gépóriások volánjánál ülő sofőrök terepügyességi versenyen bizonyíthatták rátermettségüket, sőt fizikai erejüket is megcsillogtathatták a rugóemelő, féktárcsagurító, kötélhúzó és szkander versenyen. Nyolcfős csapatban összeállva egy nem kevesebb, mint hét és fél tonnás kamiont kellett elhúzniuk az önként jelentkezőknek tizenöt méteren. Harmadik helyezett 10.38 másodperces idővel a VI-TO Trans, második - két századmásodperccel lemaradva - a Kisvajda csapata lett, míg a Csordás trans 9.80 másodperccel lett a leggyorsabb kamionhúzó. A gépóriásokat szépségük alapján is pontozták, de nem csak a kamionokon akadt meg a férfiak szeme: délután fellépett a Caliana Hastánccsoport és a nők vizespóló versenyre is nevezhettek. Az egyre forróbb hangulatot tűzoltókocsiból, fecskendőkkel hűtötték le időnként - igaz erre a napfényes, igazi nyári időjárás miatt is szükség lehetett.

A megnyitón a kamionosokat érzékenyen érintő e-útdíj bevezetése is szóba került. "Európában ilyen magas díj csak Svájcban van. Egy elvi és gyakorlati szinten is elhibázott döntés ezt hazai körülmények között is bevezetni, amelynek nem csak a fuvaros, de minden közlekedő a kárát látja" - mondta Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára, hozzátéve: ebből a rendszerből éves szinten nettó 150 milliárdos bevételt vár, így várhatóan semmilyen módon nem kerül a közeljövőben napirendre az útdíj eltörlése. Ennek várhatóan csak a harmadát fordítják a sokhelyütt lehasznált úthálózat karbantartására - emelte ki Karmos Gábor. A napot koncertek zárták a Szikin: fellépett a RIVER Country és a Nyughatatlan együttes, a Heaven Street Seven, éjszaka fél 12-től pedig Patkós Doktor Vízparty Twist Partyja hozta mozgásba az embereket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.