/

Tisza-parti csatangoló a Tappancs Állatfesztivál legszebbje + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_018A legszebb és a legügyesebb kutyáké volt a főszerep a Tappancs Fesztivál vasárnap délutáni programján az újszegedi ligetben. Az ebeket külön kategóriákban díjazták, a legjobbat pedig fődíjjal jutalmazták.

A felelős állattartás, a munkakutyák és az állatasszisztált terápia jegyében zajlott az idei Tappancs Fesztivál. A szakmai előadások és bemutatókat követően délutánra azonban eljött a gazdik és kutyusaik ideje: megmutathatták, ki a legszebb eb a ligetben.

A gazdik összesen négy kategóriában nevezhették kedvenceiket: kölykök, felnőttek, idősek, és egykori tappancsosok. A szépségversenyre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy közel egy órán keresztül tartott a vonulással egybekötött bemutató. Pleskonics András, a rendezvény házigazdája mindenkitől rövid bemutatkozást és a legkedvesebb, kutyussal történt sztorit kérte, így fény derült néhány asztalról elcsent rántott húsra és csirkecombra is. A közel ötven ebet a bírák küllemük, ügyességük, gazdival való kapcsolatuk és ivarállapotuk szerint pontozták. Külön előnyt élvezhettek azok az kutyusok, akiket gazdájuk menhelyről, vagy rossz körülmények közül vett magához.

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_016

Az eredmények hamar megszülettek, a nyertesek pedig érmet, kupát, oklevelet és ajándékcsomagot kaptak. A kölyök kategóriában Kovács Melinda és Zoey nevű kutyája első, Petőfi Renáta és Garda második, Nagyné Tellér Gina és Mila pedig harmadik helyezést ért el. A felnőtt korcsoportban Lipták Péter és Roda vihették el az aranyérmet, Babinecz Flóra és Lotti ezüsttel, Lehőcz Levente és Szotyi pedig bronzéremmel gazdagodott. Az idős kutyák kategóriájában Mocselini Melinda és Lili a dobogó első fokára, mellettük a második helyen Orsy Éva és Rexi, harmadik helyen pedig Dajka Róbert és Pajti állhatott fel. A Tappancstól örökbe fogadott gazdik közül Bartucz Mónika és Panda, Kelemen Seherezádé és Bagira, valamint Maróti Johanna és Mézi kaptak díjat. A fődíjat pedig Hódi Viktória és Börni nevű kutyája (a nyitóképen) vihették haza.

Hódi Viktória azt mesélte, tavaly már részt vettek a Tappancs Állatfesztivál versenyén. Akkor Börni a felnőtt kategóriában harmadik helyezést vitt haza. Kapcsolatuk különleges: az elárvult Börnit Viktória édesanyjának ismerősei találták néhány hónapos korában, miközben a Tisza-parton csatangolt. A blöki szerencsére felelős kezekbe került, de beidegződésként még mindig bizalmatlan az idegenekkel szemben, amit valószínűleg a kölyökkori trauma okoz nála. Mint gazdájától megtudtuk, korábban nem szerepeltek más megmérettetéseken, és a jövőben is csak a Tappancs rendezvényein tervezik.

Gaál Bernadett

Tekintse meg a szépségversenyről készített fotóinkat!

no images were found

A SZEGEDma TV videója a fesztiválról!

Előző sztori

Hétfői programajánló: Tortacsodák, gyermekprogramok és Erdély

Következő sztori

Kosárlabda: látványos figurák a Face Team szegedi edzőtáborában + FOTÓK, VIDEÓ