Közélet

Tisza-parti csatangoló a Tappancs Állatfesztivál legszebbje + FOTÓK, VIDEÓ

Tisza-parti csatangoló a Tappancs Állatfesztivál legszebbje + FOTÓK, VIDEÓ

2013. július 8., hétfő
Tisza-parti csatangoló a Tappancs Állatfesztivál legszebbje + FOTÓK, VIDEÓ
SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_018

A legszebb és a legügyesebb kutyáké volt a főszerep a Tappancs Fesztivál vasárnap délutáni programján az újszegedi ligetben. Az ebeket külön kategóriákban díjazták, a legjobbat pedig fődíjjal jutalmazták.

A felelős állattartás, a munkakutyák és az állatasszisztált terápia jegyében zajlott az idei Tappancs Fesztivál. A szakmai előadások és bemutatókat követően délutánra azonban eljött a gazdik és kutyusaik ideje: megmutathatták, ki a legszebb eb a ligetben. A gazdik összesen négy kategóriában nevezhették kedvenceiket: kölykök, felnőttek, idősek, és egykori tappancsosok. A szépségversenyre olyan nagy volt az érdeklődés, hogy közel egy órán keresztül tartott a vonulással egybekötött bemutató.

Pleskonics András

, a rendezvény házigazdája mindenkitől rövid bemutatkozást és a legkedvesebb, kutyussal történt sztorit kérte, így fény derült néhány asztalról elcsent rántott húsra és csirkecombra is. A közel ötven ebet a bírák küllemük, ügyességük, gazdival való kapcsolatuk és ivarállapotuk szerint pontozták. Külön előnyt élvezhettek azok az kutyusok, akiket gazdájuk menhelyről, vagy rossz körülmények közül vett magához.

SZS20130707_tappancs_nap_a_ligetben_016

Az eredmények hamar megszülettek, a nyertesek pedig érmet, kupát, oklevelet és ajándékcsomagot kaptak. A kölyök kategóriában

Kovács Melinda

és Zoey nevű kutyája első,

Petőfi Renáta

és Garda második,

Nagyné

Tellér Gina

és Mila pedig harmadik helyezést ért el. A felnőtt korcsoportban

Lipták Péter

és Roda vihették el az aranyérmet,

Babinecz Flóra

és Lotti ezüsttel,

Lehőcz Levente

és Szotyi pedig bronzéremmel gazdagodott. Az idős kutyák kategóriájában

Mocselini Melinda

és Lili a dobogó első fokára, mellettük a második helyen

Orsy Éva

és Rexi, harmadik helyen pedig

Dajka Róbert

és Pajti állhatott fel. A Tappancstól örökbe fogadott gazdik közül

Bartucz Mónika

és Panda,

Kelemen Seherezádé

és Bagira, valamint

Maróti Johanna

és Mézi kaptak díjat. A fődíjat pedig

Hódi Viktória

és Börni nevű kutyája

(a nyitóképen)

vihették haza. Hódi Viktória azt mesélte, tavaly már részt vettek a Tappancs Állatfesztivál versenyén. Akkor Börni a felnőtt kategóriában harmadik helyezést vitt haza. Kapcsolatuk különleges: az elárvult Börnit Viktória édesanyjának ismerősei találták néhány hónapos korában, miközben a Tisza-parton csatangolt. A blöki szerencsére felelős kezekbe került, de beidegződésként még mindig bizalmatlan az idegenekkel szemben, amit valószínűleg a kölyökkori trauma okoz nála. Mint gazdájától megtudtuk, korábban nem szerepeltek más megmérettetéseken, és a jövőben is csak a Tappancs rendezvényein tervezik.

Gaál Bernadett

Tekintse meg a szépségversenyről készített fotóinkat!

A SZEGEDma TV videója a fesztiválról! http://youtu.be/OAMs4heSRDc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.