Közélet

Philips fénypont nyílt a plázában + FOTÓK

Philips fénypont nyílt a plázában + FOTÓK

2013. július 5., péntek
Philips fénypont nyílt a plázában + FOTÓK
phililps08_gs

Háromszáz négyzetméteres bemutatótermet és világítástechnikai szaküzletet nyitott a Szeged Plázában a Kekon Kft.. A szegedi vállalkozás a Massive, Philips, Eseo és Lirio lámpacsaládok első számú hazai forgalmazója.

A lakosság mellett viszonteladókat és lakberendezőket is kiszolgál hazánk első olyan bemutatóterme, amely a Philips által gyártott világítástechnikai eszközöket vonultatja fel. A Szeged Plázában megnyílt háromszáz négyzetméteres üzletben a legszélesebb kínálat található a Massive, Philips, Eseo és Lirio lámpacsaládokból. „A Philips és a Massive öt évvel ezelőtt kötött házasságot, hiszen a Massive volt a legjelentősebb szereplő a lakossági üzletágban, míg a Philips a professzionális világítástechnika területén a legnagyobb piaci szereplő” – jelentette ki

Chmela Branislav

, a Philips közép-európai értékesítési vezetője. Mindezt azért is nevezte fontos és egyben elkerülhetetlen lépésnek, mert jelentős evolúció zajlik a világítástechnikai piacon, melyhez igazodni akart a Philips. Elég csak arra gondolni, hogy míg régebben a hagyományos izzók piaca volt jelentős, mára integrált LED-es rendszerek működnek, ez is tette szükségessé a két cég összeolvadását. Magyarországon 80 millió euróra becsülik ezt a piacot, mely eléggé szétszabdalt, hiszen több mint száz olyan szolgáltató van jelen, akik a lakosságot szolgálják ki. Ebből a Philips mintegy 4,5%-os piaci részesedést tudhat magáénak. Auróra néven egy projektet indított útjára a cég, melynek lényege, hogy a Massive termékeket fokozatosan átmárkázzák. Ma még a termékek 80%-a Massive és a fennmaradó rész Philips, ezt az arányt kívánják megfordítani két éven belül. „A cél nem csak az, hogy tovább erősítsük a Philips márkát, hanem egy olyan koncepciót szerint dolgozunk, ami megkönnyíti a fogyasztó számára a választást” – hangsúlyozta Chmela Branislav.

Sellyey Tamás, a Philips Magyarország Kft. világítástechnikai üzletágának vezetője elmondta, a Hollandiában 1891-ben megalapított Philipsnek három üzletága van jelen a piacon, a világítástechnikai eszközökön kívül orvosi berendezéseket és a háztartási kisgépeket gyártanak. „A Philips a kezdetektől fogva komoly anyagi forrásokat fordít a termékfejlesztésre. A világon a világítástechnikával kapcsolatos szabadalmak 80%-a a Philipstől származik. Érdemes azt is tudni, hogy a cég árbevételének 8%-át fordítja innovációra” – közölte. Sellyey Tamás a Kekon Kft.-vel közös együttműködést kölcsönösen előnyösnek nevezte, hiszen a szegedi cég olyan szakembergárdával és országos lefedettséggel rendelkezik, hogy megfelelően tudja képviselni a Philips termékeit. „Eddig is legfontosabb partnerünknek tekintettünk a Kekont, a céggel a lakossági vonal mellett közel húsz éve a professzionális fényforrások és lámpatestek kereskedelme terén is együttműködünk” – fogalmazott Philips Magyarország Kft. világítástechnikai üzletágának vezetője. A Philips több hasonló szakmai bemutatóterem nyitását tervezi, az elsőt Budapesten. „A húszéves Kekon Kft. második üzletét nyithattuk meg. Öröm számomra, hogy cégünk kiérdemelte, hogy a világszínvonalú termékcsalád disztribútoraként minőséget hozhat a hazai világítástechnika piacára” – fogalmazott Kecskeméti Ferenc. A Kekon Kereskedelmi Kft. alapítója és ügyvezetője közölte, cégük komplex világítástechnikai szolgáltatást nyújt, ami a tervezéstől a megvalósításon át a karbantartásig tart. A harminc főt foglalkoztató, közel egy milliárd forintos éves forgalmat lebonyolító szegedi cég profi szakmai kiszolgálással és tanácsadással várja a vásárlókat a Szeged Plázában. Az országban itt található a legszélesebb kínálat a Massive, Philips, Eseo és Lirio lámpacsaládokból. Az üzletben beszerezhetőek a lámpatestek működéséhez elengedhetetlen korszerű, energiatakarékos és LED fényforrások egyaránt. A Kekon Kft. huszadik születésnapján ajándékkal is kedveskedik, július 12. és augusztus 1. között minden nap más-más termék vásárolható 20% kedvezménnyel az újonnan nyílt bemutatóteremben. Az akcióról és a termékekről további részleteket ITT olvashat. (X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.