Közélet

Négymilliárdot felsőoktatásra, egymilliárdot sportcélokra csoportosított át a kormány

Négymilliárdot felsőoktatásra, egymilliárdot sportcélokra csoportosított át a kormány

2013. július 11., csütörtök
Négymilliárdot felsőoktatásra, egymilliárdot sportcélokra csoportosított át a kormány

Négymilliárd forintot csoportosított át a kormány a felsőoktatási intézmények finanszírozási problémáinak kezelésére, összesen egymilliárddal pedig a Nemzeti Olimpiai Központ beruházásainak előkészítését, valamint a mezőkövesdi futballklub fejlesztését támogatják a tartalékból.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) - a kabinet döntésére hivatkozva - szerdán közölte, hogy a kormány hárommilliárd forintot biztosít a felsőoktatási intézményeknek az idei hallgatói normatíva fedezetére. A pénzt a struktúraváltási alapból csoportosítják át. A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent kormányhatározat szerint az alapba összesen négymilliárd forintot csoportosítanak át. A kormány több beruházás támogatásáról is döntött a tartalék terhére. A Nemzeti Olimpiai Központ beruházásához plusz 587 millió forintot biztosítanak, megnövelve ezzel a Nemzeti Sportközpontoknak szánt költségvetési forrást. Ebből beruházásokra eredetileg 4,8 milliárd forintot fordíthattak volna idén, ám ezt most megemelték további félmilliárddal. A Nemzeti Olimpiai Központ-beruházás része egyebek mellett a Puskás Ferenc Stadion és a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok átépítése, továbbá a Körcsarnok és a Millenáris Velodrom felújítása. A kormány határozott arról is, hogy 400 millió forintot csoportosít át a Mezőkövesd Zsóry Futball Club fejlesztésére, 475 milliót pedig a hajdúsámsoni állami köznevelés feltételeinek megteremtésére, iskolaépítésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.